AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bataryasi sisen telefon nasil acilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
138.649
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Bataryası şişen telefon nasıl açılır?​

Batarya Şişmesi Patlar mı?
- Batarya şişmesi patlamaz.
- Batarya şişmesinin çözümü olarak telefonu kullanmaya devam etmek akıllıca değildir.
- Telefon derhal kapatılmalı ve bataryası değişinceye dek açılmamalıdır.
- Şişmenin devam etmemesi için telefon sıcaktan uzak tutulmalıdır.

Şişen telefon bataryası nereye atılmalı?​

Şişen telefon bataryası nereye atılmalı?
Elinizde şişmiş bir batarya mevcut ise mutlaka geri dönüşüme gönderilmelidir. Bunun sağlayan araçlar ise atık pil toplama kutularıdır. Genellikle okullarda, marketlerde, sitelerde ve belediyelerin belirlediği bazı alanlarda atık pil toplama kutularına ulaşabilirsiniz.

Şarj neden çabuk bitiyor?​

Şarj neden çabuk bitiyor?
Özellikle piliniz tam olarak şarj edildiğinde telefonunuzun aşırı ısınmasına yol açacak durumlardan kaçının. Piliniz ısındığında, kullanmıyor olsanız da çok daha çabuk biter. Pilin bu şekilde bitmesi pilinize zarar verebilir.

Batarya şişmesi nasıl önlenir?​

Bataryalarınızın şişmesini önlemek için yapmanız gereken şey şarjda çok bırakmamanızdır. Aşırı şarj olan batarya depoladığı elektriği daha fazla sıkıştıramayarak genişliyor. Ardından da batarya şişmeleri yaşanıyor.

Telefon batarya şişmesi neden olur?​

Telefon batarya şişmesi neden olur?
Genel olarak, şişmiş bir batarya, batarya hücreleri aşırı şarj olduğunda ve ısınmadan olmaktadır. Bu reaksiyon bataryanın içindeki gazları ısıtan ve genleşmelerine neden olan ısı üretir. Havalandırmanın herhangi bir yolu olmadan, bataryanın kasası gazlarla genişler ve batarya şişer.

Şişmiş batarya telefona zarar verir mi?​

Şişmiş batarya telefona zarar verir mi?
Batarya şişmesinin diğer modellere verdiği zararlar Diğer android cihazlarda da batarya şişmeleri ekrana, anakarta ve arka cam kapağa zarar vermektedir.

Kullanılmış pil nereye atılır?​

PTT Şubeleri, okullar, üniversiteler, organize sanayi bölgeleri, muhtarlıklar, camiler, marketlerde (BİM, TESCO, KİPA, CARREFOUR, MİGROS, METRO GROSMARKET, TEKNOSA, KOÇTAŞ, PRAKTİKER gibi) atık pil toplama noktaları bulunmaktadır.

Telefonun şarjı çabuk bitiyor ne yapmalıyım?​

Telefonun şarjı çabuk bitiyor ne yapmalıyım?
Telefonun daha uzun ömürlü bir şarj imkanı sunması adına pil ömrünün ölçülmesi ve gerekiyorsa pilin değiştirilmesi de gerekebilir. Özellikle de telefonun şarjı birden bitiyor şeklinde şikayetler için pil değişimi yoluna gidilmesi önemlidir.

Batarya şişmesi tehlikeli mi?​

Batarya şişmesi tehlikeli mi?
Batarya şişmelerinin oldukça tehlikeli olduğunu ifade eden Selik, “Şişmiş batarya ile telefonu şarj etmeye devam etmek ya da telefona uygun olmayan şarj cihazı veya Ulusalarası Kalite standartlarını taşımayan cihazlar ile şarj edilmeye devam edilmesi bataryanın patlamasına neden olabilir.

Batarya şişmesi ekrana zarar verir mi?​

Diğer android cihazlarda da batarya şişmeleri ekrana, anakarta ve arka cam kapağa zarar vermektedir.

Batarya şişen telefon kullanılır mı?​

Batarya şişen telefon kullanılır mı?
Şişmiş batarya kullanılır mı sorusunun yanıtı telefonu asla çalıştırmayın ve sadece en yakın teknik servise giderek pil değişimi yaptırın.

Telefon batarya şişmesi nasıl anlaşılır?​

Telefon batarya şişmesi nasıl anlaşılır?
Batarya Şişmesi Nasıl Anlaşılır Batarya şiştiğinde arka kapağa baskı yapar. Kapağın çıkmasına sebep olur ya da kapak üzerinde bir tümseklik oluşturur. Tabii şarjın oldukça kısa süre dayanması da batarya şişmesinin anlaşılmasını sağlayabilir.

Bataryası şişmiş telefon kullanılır mı?​

Telefonun bataryası şişerse ne olur?​

Telefonun bataryası şişerse ne olur?
Şişmiş olan batarya direk olarak telefonun gövdesine baskı yapar. Bu baskı sonucu arka kapak, anakart hatta ekran kırılabilir. Örneğin bataryası şişmiş iPhone cihazlarında en çok gözlemlediğimiz şey ekranın kasadan ayrılması ya da ekranın kırılmasıdır.
 
Bataryası şişen telefonun nasıl açılacağı konusu oldukça önemlidir ve doğru adımlar atılmalıdır. İşte bir bataryanın şişmesi durumunda yapılması gerekenler:

1. **Patlamaz:** Öncelikle belirtmek gerekir ki, batarya şişmesi durumunda bataryanın patlaması endişesiyle telaşa kapılmak doğru değildir. Bataryalar genellikle patlamazlar ancak bu durum ciddi sorunları beraberinde getirebilir.

2. **Telefonu Kapatınız:** Eğer telefonun bataryası şişmişse, telefonu derhal kapatmalısınız. Bu durumda cihazı kullanmaya devam etmek riskli olabilir.

3. **Açmayın ve Uzak Durun:** Telefonun bataryasını değiştirmek için telefonu açmaya kalkışmayın. Telefonu uzak tutarak şişmenin devam etmemesi için önlem almalısınız.

4. **Geri Dönüşüme Gönderin:** Şişmiş bir bataryayı kesinlikle normal çöp olarak atmamalısınız. Elinizdeki bataryayı geri dönüşüme göndermek için belediyenin belirlediği atık pil toplama yerlerine bırakmalısınız.

Eğer telefonunuzun bataryası şişmişse, en güvenli ve doğru yöntem için telefonunuza aynı model ve uyumlu bir batarya temin etmek ve bu işlemi profesyonel bir teknik serviste yaptırmak en doğru yaklaşım olacaktır. Bu şekilde hem telefonunuzun güvenliğini sağlamış olursunuz hem de cihazınızın işlevselliğini korumuş olursunuz.

Bataryanın şişmesini önlemek için de dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Özellikle aşırı şarjdan kaçınarak bataryanın ömrünü uzatmak mümkündür. Ayrıca, pilinizi aşırı ısıya maruz bırakmamaya özen göstermelisiniz.

Eğer telefonunuzun bataryası şişmişse, en doğru adımı atmak için kesinlikle profesyonel destek almanızı öneririm. Telefonunuzu çalıştırmamalı ve tehlikeli durumlardan kaçınmalısınız. Bataryanın sağlıklı bir şekilde değiştirilmesi, hem sizin güvenliğiniz hem de cihazınızın güvenliği için önemlidir.
 
Geri
Üst