AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Batarya Sistikten sonra ne zaman patlar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Batarya Şiştikten sonra ne zaman patlar?​

Batarya Şişmesi Patlar mı? Batarya şişmesi patlamaz. Şişmenin devam etmediğinden emin olunmalıdır. Batarya şişmesinin çözümü olarak telefonu kullanmaya devam etmek akıllıca değildir.
Şişen batarya kullanılır mı?
Şişmiş bir pilin değiştirilmesi sıradan kullanıcılar için tehlikeli olabilir. Ancak CepMarket gibi tecrübeli servislerde şişen batarya değişimi profesyonel ekipmanlarla birkaç dakika içerisinde kolayca tamamlanır. Siz de böyle bir sorunla karşılaşıyorsanız cihazınızı kullanmaya devam etmeyin.

Batarya şişmesi ekrana zarar verir mi?​

Diğer android cihazlarda da batarya şişmeleri ekrana, anakarta ve arka cam kapağa zarar vermektedir.
Telefon pili patlar mi?
En basit şekilde bir örnek vermek gerekirse; telefonunuzu aşırı şarj ederseniz ya da 0 derecenin altında şarj ederseniz lityum metalı negatif elektrot üzerinde birikir, ısınır ve sonunda kaçılmaz bir şekilde patlar.

Batarya neden bozulur?​

Telefon Bataryası Neden Bozulur? Telefon bataryası çalışması için güç sağlar. Bunun için şarj edilir ve şarjda fazla durması, tam dolmadan şarjdan çekilmesi telefon bataryasını bozar.
Batarya patlaması nasıl olur?

Kalem pil patlarsa ne olur?​

Pilleri ateşe atarsanız pillerin dışındaki koruyucu kısım eriyecektir ve gaz çıkışı olacaktır.
Batarya şişmesi nasıl düzelir?
Şişen batarya eski haline getirilebilir mi? Bu soruların en basit cevabı batarya değişimidir. Batarya değişiminde arızalı piliniz yerinden çıkarılır ve OEM kalite yenisiyle değiştirilir. Zira şişen bataryaları eski hallerine getirmek mümkün değildir.

Telefon bataryası hangi durumlarda patlar?​

En basit şekilde bir örnek vermek gerekirse; telefonunuzu aşırı şarj ederseniz ya da 0 derecenin altında şarj ederseniz lityum metalı negatif elektrot üzerinde birikir, ısınır ve sonunda kaçılmaz bir şekilde patlar. Aşırı şarj etme durumunda yaşanan sorunlar yazılımsal olarak çoğu üretici tarafından çözüldü.
Batarya patlaması nasıl anlaşılır?
Kullanmakta olduğunuz cep telefonu bataryasının şişmesi gözle rahatlıkla ayırt edilebilecek bir durumdur. Şişmiş olan batarya telefonun arka kapağına baskı uygular ve bilhassa çıkarılıp takılabilir bataryası olan telefonlarda kapağın atmasına sebep olur.
 
Geri
Üst