Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Batarya degisirse ne olur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

Batarya değişirse ne olur?​

Pil yenileme telefondaki verilerinizi silmez. Anakart değişimi dışında çok az tamir telefonu sıfırlar. Pil değişiminden önce teknisyenlerimiz prosedür gereği cihazınız yedekler. Bu sayede sıfırlanma ihtimalini göz önüne almadan tüm bilgileriniz emniyetle saklanmış olur.

Bataryası değişen telefon neden ısınır?​

Kalitesiz ve çok kapalı olunca hava ile temas olmadığından telefonlarda çabuk ısınma yapar. Telefonun ısınmasına ve bataryanın şişmesine sebep olabilmektedir bu durum.Bataryanın şişmesi ve telefonun aşırı ısınması size bir işarettir. Hemen bataryayı çıkarın çünkü patlama olasılığı çok yüksektir.
Telefon bataryası ne sıklıkla değiştirilmeli?​
Her markanın ürettiği bataryaların kullanım süresi değişebilir. Ancak genel olarak bu sürenin yaklaşık 2 yıl olduğunu söyleyebiliriz. Bataryanın ne zaman değiştirilmesi gerektiği sorusunun yanıtı performansını kaybettiği zamandır.

Telefon bataryası kaç yılda bir değiştirilmeli?​

Telefon bataryası kaç yılda bir değiştirilmeli?
Her bataryanın bir kullanım ömrü yani aslında performansını koruduğu bir zaman aralığı vardır. Bu süre ortalama olarak genelde 2 yıl belirlenmiştir. Ancak telefonun nasıl kullanıldığı, ne kadar konuşma yapıldığı, oynanılan oyunlar kısacası telefon ile ilgili yapmış olduğunuz tüm işlemler batarya ömrünü etkiler.

Yavaş çalışan telefon nasıl hızlandırılır?​

Yavaş çalışan telefon nasıl hızlandırılır?
Android telefonları hızlandırmak için ilk ipucumuz: basit bir yeniden başlatma işlemi. Telefonunuzu kapatıp açın….Veri depolamanızı temizleyin
- Ayarlar’ı ve ardından Uygulamalar’ı açın.
- Önbelleğe alınan veri miktarını görmek için her bir uygulamaya bakın.
- “Önbelleği temizle” düğmesine tıklayın.

Batarya değiştirince telefon hızlanır mı?​

Evet etki edecektir ama hızına değil sadece şarjı daha uzun gider ve ısınma azalır. Dikkat edin orijinal parça kullanmaları gerek. Isınma, telefon veya bilgisayarları yavaşlatan bir sebeptir. Yeni batarya alırsa farkını görecektir.

Bozuk batarya telefonu ısıtır mı?​

Birçok kullanıcı cep telefonunu geceden sabaha kadar şarjda tutar. Bu durum da bataryanın ömrünün kısalmasına ve hatta bozulmasına neden olmaktadır. Bozuk batarya, cep telefonu ısınmasının bir diğer nedenidir.
Telefon bataryası neden ısınır?​
Telefonun aşırı ısınmasının çözümü için nedeni tespit etmek gerekiyor. Akıllı telefonlar, yazılım tarafında çok fazla uygulamanın aynı anda çalışması, telefonun yoğun kullanımı, widget’ların (hava durumu vs.) sürekli açık olması ve bir uygulamanın açık kalmış olması gibi nedenlerle aşırı ısınabiliyor.

Ne kadar şarj edilebilir piller var?​

Ne kadar şarj edilebilir piller var?
Biraz araştırma yaptım kapasitesinin 10da biri ile şarj edin diye yazıyor ama kapasitesinin 20 katı ilede şarj yapılabiliyormuş. Pilleri en fazla 15dk içinde güvenli bir şekilde dolduruyormuş (energy firmasınındı galiba).

Şarj akımı nasıl hesaplanabilir?​

Şarj akımı nasıl hesaplanabilir?
Şarj akımı olarak pil başına 300mA hesapladım, şarj gerilimi olarakta 1,45V değerini buldum. Buraya kadar problem yok ama internetteki şarj devrelerine bakıyorum hepsinde osilatör var yani pillere doğru akım uygulanmıyor darbeli akım uygulanıyor.

Peki Li-ion pil şarjı ne kadar uzun?​

Li-İON lar çipsiz olmuyor. Normalde kapasitesinin %10 u bir akımla doldurulabilirler (ör: 1500 mAh pilden 150 mA geçirerek 10 saatte şarj edilir ).Akımı arttırdıkça şarj süreside orantılı olarak kısalacak ama bir yere kadar doğru o da. Kaç adet pil şarj olacak bu arada?

Elimdeki pil şarj aleti nedir?​

Ben elimdeki Ni-MH piller için bir şaj aleti yapmak istiyorum. Hazır aldığm şarj aletinden hiç memnun değilim. Elimdeki piller 3000mA 1.2V Ni-MH AA. Devrelere bakıyorum hep 4 adet seri bağlı pil şarj devreleri var. Ben pilleri paralel bağlayarak hızlıca şarj etmek istiyorum. Bu pillerin şarj mantığı nedir?

Merhaba! Batarya değiştirme konusundaki bilgilendirici sorularınıza cevap vermek benim için bir zevk:

1. **Batarya Değişimi ve Veri Kaybı**: Pil değişimi genellikle telefon verilerinizin silinmesine neden olmaz, çünkü veriler telefonun içinde depolanmaktadır ve batarya değişimi sırasında genellikle bu verilere dokunulmaz. Ancak anakart değişimi gibi nadir durumlarda telefon sıfırlanabilir.

2. **Isınan Telefonlar**: Bataryası değişen telefonun neden ısındığı konusunda verdiğiniz bilgiler oldukça doğru. Kalitesiz veya hava almayan kılıflar telefonun hava almasını engelleyerek ısınmasına sebep olabilir. Isınma durumu ciddiyetle ele alınmalıdır çünkü bataryanın şişmesine ve hatta patlamasına sebep olabilir.

3. **Batarya Değişim Sıklığı**: Telefon bataryalarının genel olarak 2 yıl gibi bir ömrü vardır ve performans kaybettiğinde değiştirilmesi önerilir. Ancak kullanım şekli ve şarj alışkanlıkları gibi faktörlere bağlı olarak bu süre değişebilir.

4. **Bataryanın Telefon Performansına Etkisi**: Bataryanın değiştirilmesi telefonun performansını doğrudan etkilemez ancak şarj süresi uzar, ısınma azalır ve genel olarak daha iyi bir kullanım deneyimi sunabilir. Orijinal parça kullanımı önemlidir çünkü kalitesiz bataryalar telefonunuzu zarar görebilir.

5. **Bozuk Batarya ve Isınma**: Bozuk bataryalar, telefonun ısınmasına neden olabilir ve hatta patlama riski taşır. Bu nedenle bataryaların ömrünü uzatmak için doğru şarj alışkanlıklarına dikkat etmek önemlidir.

6. **Şarj Akımı ve Pil Ömrü**: Şarj akımı ve pil ömrü hakkında verdiğiniz bilgiler oldukça ilginç. Farklı piller farklı şarj özelliklerine sahip olabilir ve güvenli kullanım için önerilen şarj süreleri bulunmaktadır.

7. **Şarj Akımı Hesaplama**: Şarj akımını hesaplarken doğru parametreleri kullanmak önemlidir. Elde ettiğiniz değerlerle şarj devrelerini inceleyerek daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

8. **Li-ion Pil Şarj Süresi**: Li-ion pillerin şarj süresi kullanılan akıma ve pil kapasitesine bağlı olarak değişebilir. Güvenli kullanım için pil üreticisinin önerilerine uyarak şarj etmek önemlidir.

9. **Pil Şarj Aleti ve Mantığı**: Ni-MH pilleri şarj etmek için doğru şarj aletini seçmek önemlidir. Pilleri paralel bağlayarak hızlı şarj etmek istiyorsanız, doğru şarj akımını ve voltajını sağlayan bir şarj devresi kullanmanız gerekmektedir.

Umarım sorularınıza verdiğim detaylı cevaplar faydalı olmuştur. Başka sorularınız varsa memnuniyetle cevaplamaya devam ederim!

Geri