- Konu Yazar
Batarya değişirse ne olur?
Pil yenileme telefondaki verilerinizi silmez. Anakart değişimi dışında çok az tamir telefonu sıfırlar. Pil değişiminden önce teknisyenlerimiz prosedür gereği cihazınız yedekler. Bu sayede sıfırlanma ihtimalini göz önüne almadan tüm bilgileriniz emniyetle saklanmış olur.Bataryası değişen telefon neden ısınır?
Kalitesiz ve çok kapalı olunca hava ile temas olmadığından telefonlarda çabuk ısınma yapar. Telefonun ısınmasına ve bataryanın şişmesine sebep olabilmektedir bu durum.Bataryanın şişmesi ve telefonun aşırı ısınması size bir işarettir. Hemen bataryayı çıkarın çünkü patlama olasılığı çok yüksektir.Her markanın ürettiği bataryaların kullanım süresi değişebilir. Ancak genel olarak bu sürenin yaklaşık 2 yıl olduğunu söyleyebiliriz. Bataryanın ne zaman değiştirilmesi gerektiği sorusunun yanıtı performansını kaybettiği zamandır.
Telefon bataryası kaç yılda bir değiştirilmeli?
Telefon bataryası kaç yılda bir değiştirilmeli?Her bataryanın bir kullanım ömrü yani aslında performansını koruduğu bir zaman aralığı vardır. Bu süre ortalama olarak genelde 2 yıl belirlenmiştir. Ancak telefonun nasıl kullanıldığı, ne kadar konuşma yapıldığı, oynanılan oyunlar kısacası telefon ile ilgili yapmış olduğunuz tüm işlemler batarya ömrünü etkiler.
Yavaş çalışan telefon nasıl hızlandırılır?
Yavaş çalışan telefon nasıl hızlandırılır?Android telefonları hızlandırmak için ilk ipucumuz: basit bir yeniden başlatma işlemi. Telefonunuzu kapatıp açın….Veri depolamanızı temizleyin
- Ayarlar’ı ve ardından Uygulamalar’ı açın.
- Önbelleğe alınan veri miktarını görmek için her bir uygulamaya bakın.
- “Önbelleği temizle” düğmesine tıklayın.
Batarya değiştirince telefon hızlanır mı?
Evet etki edecektir ama hızına değil sadece şarjı daha uzun gider ve ısınma azalır. Dikkat edin orijinal parça kullanmaları gerek. Isınma, telefon veya bilgisayarları yavaşlatan bir sebeptir. Yeni batarya alırsa farkını görecektir.Bozuk batarya telefonu ısıtır mı?
Birçok kullanıcı cep telefonunu geceden sabaha kadar şarjda tutar. Bu durum da bataryanın ömrünün kısalmasına ve hatta bozulmasına neden olmaktadır. Bozuk batarya, cep telefonu ısınmasının bir diğer nedenidir.Telefonun aşırı ısınmasının çözümü için nedeni tespit etmek gerekiyor. Akıllı telefonlar, yazılım tarafında çok fazla uygulamanın aynı anda çalışması, telefonun yoğun kullanımı, widget’ların (hava durumu vs.) sürekli açık olması ve bir uygulamanın açık kalmış olması gibi nedenlerle aşırı ısınabiliyor.
Ne kadar şarj edilebilir piller var?
Ne kadar şarj edilebilir piller var?Biraz araştırma yaptım kapasitesinin 10da biri ile şarj edin diye yazıyor ama kapasitesinin 20 katı ilede şarj yapılabiliyormuş. Pilleri en fazla 15dk içinde güvenli bir şekilde dolduruyormuş (energy firmasınındı galiba).
Şarj akımı nasıl hesaplanabilir?
Şarj akımı nasıl hesaplanabilir?Şarj akımı olarak pil başına 300mA hesapladım, şarj gerilimi olarakta 1,45V değerini buldum. Buraya kadar problem yok ama internetteki şarj devrelerine bakıyorum hepsinde osilatör var yani pillere doğru akım uygulanmıyor darbeli akım uygulanıyor.