Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Baston gul nasil yetistirilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.231
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Baston gül nasıl yetiştirilir?​

Kısa tabirle Baston gül fidanı; gül fidanı anacına; belirli yüksekliklerden birden fazla aşı yapılarak oluşturulan gül fidanı demektir.Baston güller,gül fidanı anacına toprak seviyesinden 30cm-60cm ve 90 cm vb gibi noktalarda birden fazla aşı yapılması sonucu oluşmaktadır.Baston gül fidanında aşı altından gelen yabani …

Saksıda gül fidanı nasıl yetiştirilir?​

Sağlıklı bir gülden çelik alınıp ucu hormona batırılır. 21 derece sıcaklıktaki bir ortamda perlitli ya da kumlu bir toprağa belli aralıklarla dikilir. Köklenme süreci yaklaşık 2 ay kadardır. Kök gözlendikten sonra yeni bir saksıya dikilmelidir.
Evde gül yetiştirmek için gerekli malzemeler: Evde gül yetiştirmek için saksı, toprak, su ve malç yeterlidir. Çömlek saksı kullanılması önemlidir. Eski tip büyük bir çömlek saksı hem gül fidanının köklerini hem de toprağı yaz ve kış aylarında iyi derecede korur. Toprak seçimindeki püf nokta ise humuslu topraktır.
Tüplü gül fidanı ne zaman dikilir?
Tüplü Gül Fidanları Ne Zaman Dikilebilmektedir? Tüplü gül fidanları yılın 12 ayı dikilebilmektedir.
Baston gül evde yetişir mi?
Gövdesi odunsu, ağaç formlu, dikenli ve yaprakları parlak yeşildir. Bitki gövdesi 100 cm üzerinden aşılanarak tijlendirilmiştir. Killi-tınlı ve organik maddece zengin topraklardan hoşlanır. Bahçe ve saksı yetiştiriciliğine uygundur.

Baston gül hangi ağaçtan yapılır?​

Büyük çiçekli veya çiçek demetli güllerin ya da minyatür güllerin varyetisinin yabani bir gül gövdesine seçilen yükseklikten aşılanmasıyla elde edilir. Genellikle aşı yüksekliği 60-90-120 ve 140 cm şeklindedir.

Gül aşısı hangi aylarda yapılır?​

Gül aşısı ne zaman yapılır nasıl yapılır? Bodur güllerin elde edilmesinde, tohumdan yetişen yabani güllerde uygulanan bir aşı çeşidi olup, Nisan –Mayıs aylarında uygulanır. Bu aşıların yapılmasında kullanılan kalem, üzerinde birkaç göz bulunan, çoğaltılması istenen çeşitten alınan tek yıllık sürgündür.
En çok kullanılan aşılama yöntemleri kalem aşısı ve göz aşısıdır. Gülleri aşılama zamanı ne çok soğuk ne çok sıcak havalarda yapılmalıdır. Serin havalarda yapılan aşılamanın tutma şansı daha yüksektir.
Tijli gül ne demek?
Genellikle güllere verilen isimlerde gülün görüntüsü dikkate alınır. Böyle adlandırılan gül çeşitlerinden biri de Baston güllerdir. Görüntüsüyle sanki toprağa dikilmiş bir bastonun üstünde renkli güller açmış izlenimi bırakan bu güller ‘Tijli gülü’ olarak da bilinirler.
 
Geri
Üst