Bastaki imkansizlik nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
125.181
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Baştaki imkansızlık nedir?​

B- İmkansızlık borçluyu borçtan kurtaran bir sebeptir. Maddenin bu şekilde düzenlenmiş olması aynı zamanda kusurlu sorumluluk halini tanımlar. Borcun ifasının imkansız hale gelmesinde borçluya yüklenecek herhangi bir kusur yoksa borçlu, borcun sona ermesinden sorumlu tutulamaz.
Hukukta Takas ne demek?
A. Takas, karşılıklı, birbirine benzer ve istenebilir iki borcu, ayrı ayrı ödenmeksizin, bir beyanla, (borçların eşit olması durumunda tamamen, eşit olmamaları durumunda küçük olanı oranında) hesaben tahsil eden ve borcu sona erdiren bir yol olarak tanımlanabilir.

Hukukta tecdit ne demek?​

Yenileme, tazeleme, açıkça anlaşılacak şekilde önceki borcun, yeni bir borç kurarak ortadan kaldırılması, yenileme.
Tecdit ne demek hukuk örnek?
yenileme (arapça). eski borcun yeni bir borç ile değiştirilerek ortadan kaldırılmasıdır. bu alacaklının ya da borçlunun değişmesi ile olabileceği gibi eda konusunun değişmesi ile de olabilecektir.

Borcun yenilenmesi tecdit nedir?​

Halbuki akdin yenilenmesi (Tecidt-datio in solutüm), asıl edim uygun olmayan bir ifanın gerçekleştirilmesi suretile asıl borcu sona erdiren bir işlemdir. Bir başka deyişle tecdit, mevcut bir borcu su kut ettirerek yerine başka bir borcu akdi olarak ikame etmektir.
Idare hukuku beklenmeyen hal nedir?
Beklenmeyen haller borcun yerine getirilmesini esaslıca güçleştiren olaylardır. Mücbir sebep sise borcun yerine getirilmesini imkansızlaştıran olaylardır. Beklenmeyen haller sözleşmenin tadilini, mücbir sebep borcu ortadan kaldırır ve sözleşmenin feshi gerektirir.

TBK 138 emredici midir?​

Mücbir sebep halinin düzenlendiği Borçlar Kanunu’nun 138. hükmü emredici nitelikte değildir.
IFA hakkı ne demek?
İfa Etmek Tanımı: İfa etmenin kelime anlamı; borç ödemek, herhangi bir görevi yerine getirmek, emir ve buyruk yapmak olarak ifade edilir.
 
Geri
Üst