AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Basmati Pirinçli Sebze Yemeği

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Basmati Pirinçli Zerzevat Yemeği Tanımı İçin Materyaller
3 yemek kaşığı basmati pirinç
Yarım kabak
Yarım kapya biber
Kibrit kutusu büyüklüğünde bal kabağı dilimi
2 küp ilikli kemik suyu
Zeytinyağı
Kuru nane

Basmati Pirinçli Zerzevat Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Kabağın kabuğunu soyup minik küpler biçiminde doğruyoruz. Daha sonra kapya biber ve bal kabağını da minik doğradıktan sonra zerzevatları süzgeçte bir ortaya getirip buharda pişiriyoruz.
Öbür yandan öteki bir tencerede ısıttığımız 1 su bardağı suya pirinci ekleyip üzerine zeytinyağı gezdirip pişmeye bırakıyoruz.
Pişen zerzevatları, öbür tarafta pişmekte olan pirince ekleyip tenceremize 2 küp ilik suyunu ekliyoruz.
Üzerine nane serptikten sonra bir taşım daha kaynatıp ocağı kapatıyoruz.
Not: Bebeğiniz şimdi taneli yemek yiyemiyorsa blenderdan geçirerek de verebilirsiniz. Alerjisi olanlar için ayrıyeten dikkat gerekmektedir. Afiyet olsun

Basmati Pirinçli Zerzevat Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst