- Konu Yazar
Basketbol smaç nasıl atılır?
Topu tek elimizle düşürmeden tutmamız gerekmektedir. Bunu yapabilmek için parmak aralarımızı biraz açmamız gerekmektedir. Her basketbol oynadığınızda 10 dakika bu iş için ayırıp topu avuç içinize alarak daha sonrasında avuç içiniz aşağıya bakacak şekilde çeviriniz ve topu elinizden düşürmemeye çalışın.Basketbol devre arası kaç dk dır?
Her iki takım da ilk üç periyotta birer kez, dördüncü periyotta ise ikişer kez mola kullanabiliyor. Birer dakikadan oluşan molalar, takım antrenörleri tarafından diledikleri zaman talep edilebiliyor. Oyunun normal süresi berabere tamamlanırsa, 5’er dakikalık uzatma devreleri oynanıyor.Smaç yapmak ne demek?
spor Basketbolda potaya doğru koşup zıplayarak elindeki topu yakın mesafeden sertçe potaya geçirme, smaç basma.
170 smaç basabilir mi?
170 CM boy ile basanlar var. Hatta smaç şampiyonu bile olmuş. Hatta en yükseğe sıçrayan kişi rekoruna sahipmiş. 122 CM sıçrıyormuş.
Smaç kaç adım?
Pas olarak aldığın topu sektirmeden 2 adım atabilirsin. 3. adımı atarsan hatalı yürüme yaparsın, 2 adım ve sonra zıplayıp şut çekmen gerekli. Zıplayıp şut çekemezsen, top elindeyken yere tekrar basarsan da steps olur. Topu sektirmen lazım yani.Voleybol vuruşları nelerdir?
Voleybol topunu file üzerinden karşı takımın alanına göndermek için yapılan vuruşlar üçe ayrılır: Smaç, plase ve pas.Basketbol yarıları kaç dakika?
Basketbol maçının kurallar geregi 40 dakikada bitmesi gerekir..Maç 4 periyotun sonunda tamamlanır.Bir periyotun süresi 10 dakikadır.
Voleybolda smaç nasıl atılır?
Havada Açılma: Smaçta açılma hareketi sağ kolu geriye alıp en yukarıya doğru çıkarak yapılmaktadır. Smaçör olan oyuncu tamamen açıldığında ve yukarı sıçradığında en yüksek noktada vuruşu tamamlar. Topa Vuruş: Smaçör oyuncu smaç vurmak için el bileğini kıvırır ve elini aşağıya doğru getirerek vuruşunu tamamlar.
Voleybol smaç nasil vurulur?
➢ Sıçrama yüksekliğinin en üst noktasında topa vurulmalıdır. ➢ Topa vurmadan önce smaç kolu, omuzdan geriye çekilir. Kol geriye çekilirken, dirsek omuz üstünde olmalı, bu esnada vücut belden itibaren omuzla birlikte smaç kolu yönünde geriye çekilir. ➢ Kol tam geriye çekilirse kolun ileriye hareketi o kadar hızlı olur.Smaç atmak nedir voleybol?
Voleybolda, rakip sahaya doğru vurularak yapılan bir hücum tekniğidir. Çok etkili bir hücum tekniği olup, direk sayı almada çok etkilidir.170 boyla smaç basılır mı?
Kaç adımda steps olur?
Turnike atışı yapmak isteyen oyuncu, potaya doğru iki adım atar. İki adımdan sona potaya doğru zıplamak yerine bir adım daha atarsa steps yapmış olur. Steps bir kural ihlali olduğu için top karşı takıma verilir.