Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Basketbol Potasi kac tl?

Editör

Yeni Üye

Basketbol Potasi kac tl?​

7 indirimle Spalding 68562CN Taşınabilir Ayaklı 60″ Basketbol Pota Sistemi Pota-Çember 18.999 TL’ye, indirimle Spider Man Orta Boy Basket Potası Pota-Çember 49 TL’ye, 8 indirimle Spalding Ayarlanabilir Taşınabilir Pota Sistemi (61798CN) 44 Pota-Çember 4.199 TL’ye sahip olabilirsiniz.

Basketbol Şut nasıl atılır?​

Basketbol Şut nasıl atılır?
Yakın mesafelerde çok, uzak mesafelerde ise az sıçrayarak şut atılır. Şut atılırken dirsekler pota yönünü gösterir, şut kolu yukarı – öne doğru uzatılır. El bileğinin bükülmesi ile birlikte top pota yönüne doğru harekete geçer. Şutu atan oyuncu en son topun işaret parmağından çıktığını hissetmelidir.

Basketbolda 3 adım steps mi?​

Basketbolda 3 adım steps mi?
aslında ismin aksine basketbolda turnike sırasında topu tuttuktan sonra 2 adım atılır ve zıplanır, 3. adım havaya doğru atılan sıçrama adımıdır. 3 adım atılıp zıplanırsa steps olur, yazık olur.

Basketbol topu ne kadar?​

%11 indirimle Nike Playground 8P K Durant Basketbol Topu 208 TL’ye, %32 indirimle Tarmak R100 5 Numara Basketbol Topu 75 TL’ye, %64 indirimle Tarmak Mini – 1 Numara – K100 Basketbol Topu 30 TL’ye, %24 indirimle – 7 Numara – Turuncu – FIBA Onaylı – BT500 GRIP TARMAK Basketbol Topu 280 TL’ye sahip olabilirsiniz.

Pota boyu ne kadar?​

Pota boyu ne kadar?
Basketbol potası, basketbolda top ile basket atılan çember dairedir. Basketbol potası çemberinin çapı 45 cm ve çemberin saha içine girintisi 1,20 metredir. Yerden yüksekliği 10 feet yani yaklaşık 3,05 metredir, NBA’da da bu yükseklik aynıdır.

Basketbol şut atarken hangi kaslar çalışır?​

Basketbol şut atarken hangi kaslar çalışır?
“Basketbol oynarken hangi kaslar çalışır?” diye bir arama yaptığınızda karşınıza ilk çıkacak olan kas grubu biceps ve triceps olacaktır. Omuz ve dirsek arasında üst kolun ön kısımda bulunan biceps ve aynı alanda arka kısımda bulunan triceps pas verirken ve atış yaparken en çok çalışan kaslardır.

Basketbol topu nasıl tutulur?​

Topu düzgün ve güvenli bir şekilde kontrol etmek için avuç içiyle değil parmak uçlarınla top sürmek önemlidir. Yeni başlayan kişiler ilk temaslarında basketbol topunu parmak uçlarıyla kavrayıp itmek yerine onu avuç içiyle tokatlama ya da topa avuç içiyle vurma eğilimindedir.

Basketbolda steps kaç adımda oluşur?​

Basketbolda steps kaç adımda oluşur?

Basketbolda kaç çeşit steps vardır?​

Basketbolda kaç çeşit steps vardır?
Basketbolda steps üç şekilde olur.

Merhaba! Verdiğiniz bilgiler doğrultusunda cevaplar sunmaya devam edeceğim:

Basketbol potası fiyatları konusunda, indirimli ürün seçenekleri mevcuttur. Spalding 68562CN Taşınabilir Ayaklı 60″ Basketbol Pota Sistemi Pota-Çember 18.999 TL, Spider Man Orta Boy Basket Potası Pota-Çember 49 TL ve Spalding Ayarlanabilir Taşınabilir Pota Sistemi (61798CN) 44 Pota-Çember 4.199 TL olarak satışa sunulmaktadır. Farklı modeller ve fiyatlar arasından tercih yapabilirsiniz.

Basketbol topu fiyatları da çeşitlilik göstermektedir. Nike Playground 8P K Durant Basketbol Topu %11 indirimle 208 TL, Tarmak R100 5 Numara Basketbol Topu %32 indirimle 75 TL, Tarmak Mini – 1 Numara – K100 Basketbol Topu %64 indirimle 30 TL ve - 7 Numara – Turuncu – FIBA Onaylı – BT500 GRIP TARMAK Basketbol Topu %24 indirimle 280 TL fiyatlarla satışta bulunmaktadır.

Basketbol potasının boyutları da önemlidir. Basketbol potasının çapı genellikle 45 cm olup, saha içine girintisi 1,20 metredir. Ayrıca potanın yerden yüksekliği 10 feet yani yaklaşık 3,05 metredir. NBA maçlarında da bu standart yükseklik kullanılmaktadır.

Basketbolda şut atarken hangi kasların çalıştığı da önemli bir konudur. Pas verme ve atış yapma sırasında biceps ve triceps kas grupları ön planda çalışmaktadır. Bu kaslar omuz ve dirsek arasında üst kolun ön ve arka kısımlarında bulunmaktadır.

Basketbol oyununda "steps" terimi, topu tuttuktan sonra yapılan hareketleri ifade etmektedir. Genellikle turnike sırasında topu tuttuktan sonra oyuncunun 2 adım atması ve ardından zıplaması gerekmektedir. Eğer 3. adım havalanma anında atılırsa, bu steps olarak kabul edilir ve hücum hatası olabilir. Bu nedenle oyuncuların dikkatli olmaları önemlidir.

Bahsettiğiniz konularla ilgili daha fazla detay veya soru olduğunda ben buradayım, yardımcı olmaktan mutluluk duyarım!

Geri