AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Basketbol baskani kim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Basketbol başkanı kim?​

Türkiye Basketbol Federasyonu’nun olağan seçimli genel kurulunda Hidayet Türkoğlu yeniden başkan seçildi.
Basketbol Federasyonu Baskani kim oldu?
Federasyonun mevcut başkanı Hidayet Türkoğlu ‘dur.
TFF Denetleme Kurulunu kim seçer?
Denetleme Kurulu (Yedek) Denetleme Kurulu, dört yıl için, Genel Kurulca seçilecek mali konularda ihtisas sahibi olan beş asıl, mali konularda ihtisas sahibi olan beş yedek üyeden oluşur. Üyeler kendi aralarından bir başkan seçerler.

Federasyon denetim kurulu kaç kişiden oluşur?​

Federasyon yönetim kurulu, bir başkan ondört üye asil, onbeş yedek üyeden; denetleme kurulu ise bir başkan iki üye asil, üç yedek üyeden; disiplin kurulu bir başkan dört üye asil, beş yedek üyeden oluşur.
Bağımsız spor Federasyonlarının görevleri nelerdir?
(13) Federasyonlar; antrenör, hakem ve benzeri spor elemanları ile spor kulüplerine ve sponsorluklara ait istatistiki bilgileri üç ayda bir Genel Müdürlüğe göndermek ve sporcu lisans, tescil, vize ve transfer işlemlerini Genel Müdürlüğün merkezi otomasyon sistemi üzerinden yürütmek zorundadır.
TBF yi kim kurdu?
Popülaritenin artması ve basketbolun daha yaygın bir hal alması sebebiyle 1 Mart 1959 tarihinde Basketbol Federasyonumuz (TBF) kuruldu. Böylelikle basketbol bağımsız bir yönetime kavuşmuş oldu. Kurulan federasyonun ilk başkanı ise, spor alanında bir duayen olan Turgut Atakol oldu.

Hidayet Türkoğlu boyu ne kadar?​

2,08 mHidayet Türkoğlu / Boy
Alper Arıkoğlu kimdir?
Evet, bu bahsettiğim isim birçoğumuzun imrenerek baktığı sevilen iş adamlarından, Arkoç Vana Sanayi’nin ortaklarından Alper Arıkoğlu. Halen basketbol oynayan ve yönetimde yer alan Alper Arıkoğlu şehrimizi dünyada ve ülkemizde başarıyla temsil etmiş ve etmekte.
Eşgüdüm Toplantısı TFF kimler katılır?
Müsabakanın tamamlanmasından sonra ( zamanı Eşgüdüm Toplantısı’nda belirtilmek üzere ) Temsilci başkanlığında; Resmi Güvenlik Amiri, ev sahibi kulüp yetkilisi, Kulüp Güvenlik & Akreditasyon Amiri ve Stat Amiri’nin katılacağı Değerlendirme Toplantısı yapılır.

Aytaç Yüksel Kimdir?​

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) Başkanı Aytaç Yüksel, avukatlık mesleğini icra ediyor. Yüksel’in Fenerbahçe’yi desteklediği iddia ediliyor.
Federasyon Genel Kurulu Nasıl Yapılır?
Genel Kurul, Federasyon tüzüğüne göre Genel Kurula katılma hakkı bulunan üye dernek delegelerinin en az yarısından bir fazlasının katılması ile toplanır. İlk toplantıda yeter sayı sağlanmazsa, ikinci toplantıda çoğunluk aranmaz.
Kaç tane federasyon var?
Türkiye’deki spor federasyonları, Türkiye’de 60’a yakın amatör spor federasyonu mevcut. Bunları daha verimli ve tertipli sunabilmek için 5 kategori altında sıralanmıştır.

Geri