AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Baskent Kart nakit cekilir mi?

Editör

Yeni Üye

Başkent Kart nakit çekilir mi?​

Başkent Karttan Para Çekebilir miyim? Para yatırıp çekebilir, kartınızı kişiselleştirdikten sonra ise karttan karta para gönderebilir ve diğer tüm işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Ankara Büyükşehir Belediyesi yardım veriyor mu?​

Pandemi sürecinde sosyal yardım yönetmeliğinde yapılan değişiklik sonrası Başkent’te ilk kez online başvuru dönemini başlatan Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların başvuru sürecini kolaylaştırmak ve yerinde başvuruyu sağlamak amacıyla daha önce 4 olan sosyal yardım başvuru merkezi sayısını 36’ya çıkardı.

Başkent Kart nasıl açılır?​

Başkent Kart nasıl açılır?
İhtiyaç sahiplerine verilen Başkent Kart için başvurular Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin forms.ankara.bel.tr adresini ziyaret ederek istenen bilgileri doldurmak gerekiyor. Öncelikle Ankara’da ikamet eden ihtiyaç sahiplerine verilen Başkent Kart almaya hak kazanan vatandaşlara cep telefonu ile bilgilendirme yapılıyor.

Başkent karta para yattı mı?​

Başkent karta para yattı mı?
Başkent Karta para yattığını nasıl öğrenebilirim? Başkent Karta para yatıp yatmadığını sorgulamak için ALO 153 numarasını tuşlayıp daha sonra 5 tuşuna basarak Başkent Kart bakiyesi sorgulanabilir.

Başkent kart şifresi nasıl alınır?​

Başkent kart şifrenizi unuttuysanız yada hatırlamıyorsanız şifre değişikliği yapmak için herhangi bir banka ATM’sinden şifre değişikliği yapabileceğiniz gibi (“Başkent Cüzdan” kaydı oluşturduğunuz telefon numaranızla) Başkent 153 çağrı merkezini arayarak 5’i tuşlayıp Başkent Kart menüsüne girebilir, ilgili …

Başkent kart bakiye nasıl öğrenilir?​

Ankara Kart Kalan Bakiye Öğrenme Eğer Başkent Kart bakiye sorgulama için ALO 153 numarasını arasanız mutlaka başkent kart kayıtlı numarasından arayarak 5’i tuşlayıp Başkent Kart menüsünden kolayca işlem yapabilirsiniz.

Başkent Kart yardım parası ne zaman yatacak?​

Başkent Kart yardım parası ne zaman yatacak?
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ihtiyaç sahiplerine 100 lirası et olmak üzere toplam 600 lira Ramazan desteğinde bulunacak. Nisan ayının ilk 10 günü içinde 500’er lira, 24 Nisan’a kadar da et parası ihtiyaç sahiplerine önceden dağıtılan ‘Başkent Kart’a yatırılacak.

Başkent Kart, Ankara'da ikamet eden ihtiyaç sahiplerine yönelik olarak sağlanan bir sosyal yardım kartıdır. Bu kart aracılığıyla yapılan çeşitli işlemlerle destek sağlanmaktadır. Başkent Kart üzerinden nakit çekme işlemi direkt olarak yapılamamaktadır. Ancak kartınıza para yatırıp çekebilir, kartınızı kişiselleştirdikten sonra ise karttan karta para transferi gibi işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, pandemi sürecinde sosyal yardım yönetmeliğinde yapılan değişikliklerle vatandaşlara destek olmayı amaçlamaktadır. Bu kapsamda online başvuru sürecini başlatmış ve sosyal yardım başvuru merkezlerinin sayısını arttırmıştır. Vatandaşların kolayca başvuru yapabilmesi için çeşitli adımlar atmıştır.

Başkent Kart açılışı için ise Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesini ziyaret ederek gerekli bilgileri doldurmanız gerekmektedir. Başvuru sonrasında hak kazanan ihtiyaç sahiplerine cep telefonları aracılığıyla bilgilendirme yapılmaktadır.

Başkent Kart üzerine para yatıp yatmadığını öğrenmek için ALO 153 numarasını arayarak Başkent Kart bakiyenizi sorgulayabilirsiniz. Ayrıca Başkent Kart şifrenizi unuttuysanız veya değiştirmek istiyorsanız banka ATM'leri veya çağrı merkezi üzerinden işlem yapabilirsiniz.

Başkent Kart bakiyenizi sorgulamak için de yine ALO 153 numarasını arayarak Başkent Kart menüsünden kolayca işlem yapabilirsiniz. Bu numarayı arayarak kalan bakiyenizi öğrenebilirsiniz.

Başkent Kart yardım parası konusunda ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın açıklamalarına göre ihtiyaç sahiplerine Ramazan yardımı yapılacak. Bu yardımın detayları ve dağıtım tarihleri hakkında resmi açıklamaları takip etmenizde fayda bulunmaktadır.

Geri