AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Baskasi benim adima araba alabilir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Başkası benim adıma araba alabilir mi?​

Babanizin size vekalet vermesi gerekiyor, adima araba alabilir diye. Vekalet olmadan islem yapmazlar. Veklaetin tam metnini noterde bulabilirsiniz. Babanizin size vekalet vermesi gerekiyor, adima araba alabilir diye.

Vasi atanan kişi araba alabilir mi?​

Engelli yada hasta olması sebebiyle mahkeme tarafından kısıtlanan ve kendisine vasi atanan kişilerin, hastane raporuyla tespit edilmiş engellilik oranı ve üzerindeyse Özel Tüketim Vergisi’nden muaf bir şekilde araç alma hakları bulunmaktadır.
Başkası adına araç nasıl alınır?
Notere sunulacak olan belgeler şunlardır:
- Noter satış belgesi.
- Geçerli bir kimlik kartı
- İlişik kesme belgesi.
- Tescil ve trafik belgesi.
- Trafik sigorta poliçesi.
- Vergi numarası
- Plaka numarası
- Aracın satış işlemleri ile başkası ilgilenecekse vekalet belgesi.

Vasi tayini olmadan araç alınır mı?​

ÖTV İndirimli Engelli Araç Alımında Vasi Tayin Yüzde 90 ve üzeri engelli olan kişilerin ÖTV indirimli araç alabilmeleri için vasi atanması gerekiyor.

Ek Karar olmadan ÖTV’siz araç alınabilir mi?​

ÖTV’siz Araç Alımı İçin Ek Karar Gerekli mi? Engelli yada hasta olması sebebiyle mahkeme tarafından kısıtlanan ve kendisine vasi atanan kişilerin, hastane raporuyla tespit edilmiş engellilik oranı %90 ve üzerindeyse Özel Tüketim Vergisi’nden muaf bir şekilde araç alma hakları bulunmaktadır.
Araç almak için vekalet nasıl verilir?
Vekaletname genel ya da sınırlı yetkili olarak verilebilir….Vekalet vermek için gerekli belgeler şunlardır:
- 2 adet vesikalık fotoğraf.
- Vekalet verecek kişinin nüfus cüzdanı ve T.C.
- Vekil olacak şahsın adı, soyadı ve T.C.
- Ayrıca araç satışlarında vekâlet için ruhsat belgesi.
- Gayrimenkul işlemleri için tapu belgesi.

Araç satış vekalet süresi ne kadar?​

Taraflar arasında süre yönünden bir sınırlama yoksa vekaletin süresiz olduğu kabul edilir. Ancak Yargıtay genel vekaletname süresini on yıl olarak kabul etmektedir.

Geri