AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Baskalarina yardim etmek insanlara ne kazandirir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Başkalarına yardım etmek insanlara ne kazandırır?​

Uzmanlara göre gönüllü çalışmalar, kişilere başarı ve amaç duygusu aşılamak için harika. Ek olarak insanlara yardım etmek, dikkatinizi kendi sorunlarınızdan uzaklaştırmanıza ve sahip olduklarınız için şükran duymanıza yardımcı olabilir.

Bir insan bir insana neden yardım eder?​

Cevap : Birbirimize yardım etmeliyiz. Çünkü, birbirimize yardım edersek zor işlerin üstesinden gelebilir, birbirimizi sevebilir ve daha mutlu bir yaşam sürebiliriz. Komşularımızla hiç bir karşılık beklemeden yardımlaşmak bizim toplumsal görevimizdir. Onlarla hemen her konuda yardımlaşabiliriz.
Her kim Müslüman kardeşinin bir ihtiyacını giderirse Allah da onun bi ihtiyacını giderir. Her kim bir Müslümanın bir sıkıntısını giderirse Allah da onun (bu iyiliği) sayesinde kıyamet sıkıntılarından bir sıkıntısını giderir. Her kim dünyada, bir Müslümanın (ayıbını) örterse Allah da kıyamet günü onun (ayıbını) örter.”
Muhtaç durumda olanlara neden yardım etmek gerekir?
Cevap: Muhtaç durumda olan insanlar hem ihtiyaçlarını karşılayamazlar hem de kendilerini çok zorda hissederek bunalıma girebilirler. Böyle insanlara yardım etmek hem toplum içerisinde bir sevgi bağı oluşmasını sağlar. Hem de insanların ihtiyaçlarını karşılamalarına olanak sağlar.
Muhtaç durumda olanlara neden yardım etmeliyiz?

Yardımsever olmak ne demek?​

Yardımseverlik, hayırsever olma durumu, iyilikseverlik, yardıma muhtaç insanlara yardım etmekten hoşlanma durumudur. Yardım alan kişi gördüğü yardımdan ötürü mutlu olur. Aynı şekilde yardım yapan kişi de yardım ettiği kişinin mutluluğunu görünce mutlu olur.

Kim bir iyilik yapmak ister de yapamazsa?​

“Kim bir hayır işlemek ister de onu yapamazsa, kendisine bir sevap yazılır. Yaparsa on sevap yazılır. Kim de bir kötülük yapmak ister de yapmazsa, ona hiçbir şey yazılmaz. Yaparsa bir tek günah yazılır” (Müslim, Îmân 259).
 
Geri
Üst