AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Baskalarina neden yardim ederiz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Başkalarına neden yardım ederiz?​

İnsan iki türlü yardım eder başkasına: İlki Allah rızası için, İkincisi gösteriş yani kendi için yardım eder. İnsanlar birer sosyal varlıklardır. Toplumla iç içe yaşadıkları için toplumun bir üyesidir.

İnsanlara yardım etmek neden önemlidir?​

Uzmanlara göre gönüllü çalışmalar, kişilere başarı ve amaç duygusu aşılamak için harika. Ek olarak insanlara yardım etmek, dikkatinizi kendi sorunlarınızdan uzaklaştırmanıza ve sahip olduklarınız için şükran duymanıza yardımcı olabilir.
Muhtaç insanlara neden yardım etmeliyiz?
Cevap: Muhtaç durumda olan insanlar hem ihtiyaçlarını karşılayamazlar hem de kendilerini çok zorda hissederek bunalıma girebilirler. Böyle insanlara yardım etmek hem toplum içerisinde bir sevgi bağı oluşmasını sağlar. Hem de insanların ihtiyaçlarını karşılamalarına olanak sağlar.
Yaşlı insanlara neden yardım etmeliyiz?
Cevap: Yaşlı insanlar, yaşlarının getirdiği birtakım sağlık sorunları nedeniyle ihtiyaçlarını tam olarak karşılayamazlar. Bu eksikliklerini tamamlamak bizim görevimizdir. Yaşlı insanlara yardım etmek için öncelikle onların gerçekten de yardıma ihtiyaçları olup olmadığını anlamamız gerekir.

Fakir insanlara neden yardım etmeliyiz?​

Başkasına yardım eli uzatanlar olgunlaşır, erdemli insan olurlar. Böyle kimseler Allah tarafından sevilir, İnsanlar ona saygı gösterirler. İnsanı küçülten, alçaltan davranışların temelinde mala ve paraya aşırı düşkünlük ve bencillik önemli yer tutar.

En çok sevap nasıl kazanılır?​

İşte kolay ve büyük sevap kazanmanızı sağlayacak ameller…
Yaşlı insanlara yardım etmek için ne yapabiliriz?
Aile yakını olarak alışverişe çıktığınız zaman, onlara bir ihtiyacı olup olmadığını sorabilirsiniz. * Yaya geçitlerinde, ışıklarda yolun karşısına geçmek isteyen yaşlı bireylerin ihtiyaçları doğrultusunda, kolundan destek olarak yardım edebilirsiniz. Bazen de adres bulma konusunda, destek olabilirsiniz.
Yaşlı insanlar hangi konuda yardıma ihtiyaç duyarlar?
Soru: Yaşlı insanlar, hangi durumlarda yardıma ihtiyaç duyarlar? Cevap: Alışverişe gittiklerinde ellerindeki poşetler ağır olduğunda, karşıdan karşıya geçerken trafik yoğun olduğunda, hastayken onların yemeklerinin hazırlanmasında ve evlerinin temizliğinde yardıma ihtiyaç duyarlar.

Geri