Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Baska birinin sigortali olup olmadigini nasil ogrenebilirim?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
42.595
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Başka birinin sigortalı olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?​

ALO 170 SGK HATTI İLE SİGORTA SORGULAMA Sosyal Güvenlik Kurumu’na ait Alo 170 hattını arayarak sigorta sorgulaması yapabilirsiniz.

SGK şahıs ödemeleri nasıl alınır?​

Şahıs ödemeni almak için herhangi bir banka hesabı tanımlamazsan ödemen PTT’ye yatar. Ödemenin PTT’ye yatması durumunda parayı ya PTT’den alman ya da paranın tekrar SGK’ya aktarılmasını 2 ay bekledikten sonra banka hesap numarası tanımlaman gerekir.

e-Devlet üzerinden hizmet birleştirme nasıl yapılır?​

e-Devlet üzerinden hizmet birleştirme nasıl yapılır?
Bu iki yöntem şu şekilde kullanılır:
- Gerekli bilgilerle e-Devlet hesabına girilir. SGK portalına erişilir ve hizmet birleştirme sorgulama ekranına gelinir.
- uyg.sgk.gov.tr/EvrakArama adresinden SGK’nın evrak arama sistemine girilir. Kimlik numarası ve işleme konulan evrakın yılı ile arama yapılır.

SGK Rapor parası Sorgulama telefon numarası kaç?​

SGK Rapor parası Sorgulama telefon numarası kaç?
Çalışma Hayatı İletişim Merkezi “ALO 170” i 7 gün 24 saat arayabilirsiniz. İletişim merkezimiz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türkiye İş Kurumu tarafından sunulan tüm hizmetlerle ilgili olarak bilgilendirme yapmakta ve çözüm üretmektedir.

Sadece kimlik ile sigorta yapılır mı?​

SGK işe giriş bildirgesi için gerekli olan esas bilgi, çalışanın T.C. kimlik numarasıdır. Çalışanın işe giriş bildirgesi T.C. kimlik numarası ile elektronik ortamda, SGK’nın ilgili sayfasından yapılabilmektedir.

SGK şahıs ödemeleri banka hesabı tanımlama nedir?​

SGK Twitter hesabı tarafından yapılan duyuruya göre e-Devlet’te bulunan Şahıs Ödemeleri Banka Hesabı Tanımlama hizmeti kullanılarak yapılacak IBAN tanımlama işleminin ardından rapor paraları ve sevk ödemeleri tanımladığınız IBAN hesabınıza gönderilecek.

Postaneye gitmeden rapor parası nasıl alınır?​

Postaneye gitmeden rapor parası nasıl alınır?
SGK tarafından aldığınız rapor için hesaplanan Geçici İş Görmezlik Ödeneğini E-Devlet sistemine giriş yaparak “4A/4B İş Göremezlik Ödemesi Görme” ekranından öğrenebilirsiniz.

E-Devlet hizmet Birleştirme nedir?​

E-Devlet hizmet Birleştirme nedir?
1-Hizmet birleştirmesi nedir, nasıl yapılıyor? Hizmet birleştirme işlemi farklı sigorta kollarında çalışanların toplam çalışma sürelerinin birleştirilmesine deniyor. SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı hizmetlerinin birleştirilme talebi e-devlet üzerinden yapılabilir.

SSK ve Emekli Sandığı hizmet birleştirmesi nasıl yapılır?​

SSK, BAĞ-KUR, Emekli Sandığı hizmetlerinin birleştirilme talebi e-devlet üzerinden yapılabilir. Başvuru sonrası hizmet süreleri, nerede hizmet verdikleri incelenerek SGK ile yapılan yazışmalar sonucunda hizmetler birleştirilir.

7 gün rapor parası ne kadar 2022?​

2022’DE RAPOR PARASI 111 TL’YE ÇIKTI Halk arasında rapor parası olarak da adlandırılan geçici iş göremezlik ödeneği, bu yıl prime esas kazancı asgari ücrete kadar olan çalışan için ayakta tedavilerde 111 lira 20 kuruş, yatarak tedavilerde günlük 83 lira 40 kuruş olarak uygulanacak.

Sigorta başlangıcım olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?​

Sigorta başlangıcım olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?
Sigorta giriş tarihini e-Devlet kapısı üzerinden sorgulamanız mümkündür. e-Devlet üzerinden sigorta başlangıcınızı görmek için hizmet döküm belgesine bakmanız yeterli oluyor. Bu belgede sigorta işlemlerinize dair tüm ayrıntıları görebilirsiniz.
 
Başka birinin sigortalı olup olmadığını öğrenmek için ALO 170 SGK Hattı'nı arayarak sigorta sorgulaması yapabilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu'na ait bu hatta başka bir kişinin sigortalı olup olmadığını sorabilirsiniz, ayrıca sigorta prim borcu durumu gibi detayları da öğrenebilirsiniz.

SGK şahıs ödemeleri için herhangi bir banka hesabı tanımlamazsanız ödemeler PTT'ye yatırılır. Ödemenin PTT'ye yatması durumunda paranızı PTT'den alabilir veya paranın tekrar SGK'ya aktarılmasını 2 ay bekledikten sonra banka hesap numarası tanımlayarak banka hesabınıza gönderebilirsiniz.

e-Devlet üzerinden hizmet birleştirme işlemi yaparak farklı sigorta kollarında çalışanların toplam çalışma sürelerini birleştirebilirsiniz. Bu işlemi yapabilmek için e-Devlet hesabınıza giriş yaparak SGK portalına erişebilir ve hizmet birleştirme sorgulama ekranından işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca uyg.sgk.gov.tr/EvrakArama adresinden SGK'nın evrak arama sistemine ulaşarak detaylı bilgilere erişebilirsiniz.

SGK Rapor parası sorgulama için ALO 170'yi arayabilirsiniz. Çalışma Hayatı İletişim Merkezi "ALO 170" 7 gün 24 saat hizmet vermektedir ve size rapor parası konusunda bilgi ve çözüm sağlayabilir.

Sadece kimlik numarası ile SGK işe giriş bildirgesi yapılabilir. Çalışanın T.C. kimlik numarası ile SGK'nın ilgili sayfasına giriş yaparak işe giriş bildirgesini elektronik ortamda gerçekleştirebilirsiniz.

SGK şahıs ödemeleri banka hesabı tanımlama işlemi ile rapor paraları ve sevk ödemeleri tanımladığınız banka hesabına gönderilir. Bu işlemi e-Devlet hesabınız üzerinden yapabilirsiniz.

Rapor parasını postaneye gitmeden alabilmek için SGK'nın verdiği rapor için hesaplanan Geçici İş Görmezlik Ödeneğini E-Devlet sistemine giriş yaparak öğrenebilirsiniz. Böylece rapor parasını postaneye gitmeden alabilirsiniz.

Sigorta başlangıcınızı öğrenmek için e-Devlet hesabınıza giriş yaparak hizmet döküm belgesine bakabilirsiniz. Bu belgede sigorta işlemlerinizle ilgili detayları görebilir ve sigorta başlangıcınızı kontrol edebilirsiniz.
 
Geri
Üst