AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Baska bir universitede cift anadal yapilir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

Başka bir üniversitede çift anadal yapılır mı?​

Çoğu üniversite öğrencinin çift anadal diploma programına başvurabilmesi için başvurduğu yarıyıla kadar anadal diploma programında aldığı tüm derslerini başarıyla tamamlamasının gerektiğiyle ilgili şart koymuştur. Aynı anda birden fazla çift anadal programına başvuru yapılamamaktadır.

Mezun olduktan sonra çap yapılır mı?​

Çift Anadal Programına devam eden öğrenci anadal programından ne zaman mezun olabilir? İkinci anadal lisans programına devam eden öğrenciye mezuniyet diploması ancak devam ettiği birinci anadal diploma programından mezun olması halinde verilebilir.

DGS ile çap yapılır mi?​

DGS ile çap yapılır mi?
DGS ile üniversiteye yerleştim. ÇAP-YANDAL başvuru hakkım var mı? Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile bir lisans programına kayıt yaptırmış olan öğrenciler ÇAP’a başvuramazlar.

Açıköğretim okurken çift anadal yapılır mı?​

Uzaktan Öğretim Programlarında Çift Anadal/Yandal yapma imkanı var mıdır? Mevzuat gereği uzaktan öğretim programlarında çift anadal/yandal yapılamamaktadır.

Yandal kimler yapabilir?​

Yandal programına, başvurduğu yarıyıla kadar aldığı lisans programındaki tüm kredili dersleri başarıyla tamamlamış olan öğrenciler başvurabilir . Öğrencinin başvuru sırasında anadal programındaki genel npt ortalamasının en az 100 üzerinden 65 olması gerekir.

Hem çap hem yandal yapılabilir mi?​

Hem çap hem yandal yapılabilir mi?
Aynı anda birden fazla çift anadal programına veya aynı lisans programında hem ikinci anadala hem yan dala kayıt yapılması mümkün değildir. Ancak, aynı anda farklı lisans programlarında ikinci anadala ve yan dala kayıt yapılabilir.

Çap kaydı neden silinir?​

Öğrencinin Çift Anadal programından mezun olabilmesi için genel akademik not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 3,00 olması gerekir. Anadal programındaki genel akademik not ortalamasının 4,00 üzerinden 2,50 altına düşmesi durumunda Çift Anadal programından kayıt silinir.

DGS ile geçiş yapan öğrenciler yatay geçiş yapabilir mi?​

DGS ile yerleşenler sadece ilgili yıldaki DGS Kılavuzunda öğrencinin ön lisans alanı ile tercih edebileceği yerlere ve DGS puanı dikkate alınarak yatay geçiş başvurusu yapabilir.

DGS ile yerleşenler çift anadal yapabilir mı?​

DGS ile yerleşenler çift anadal yapabilir mı?
belirtildiğinden, Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nun 20.01.2021 tarihli toplantısında DGS ile varıldığı” yerleşen adayların, başarı sıralaması şartı bulunan programlarda çift anadal yapmasının uygun olmadığına karar verilmiştir.
Hayır, istediğiniz her bölümde ÇAP yapamazsınız. ÇAP yapmak istediğiniz bölüm ile kendi bölümünüzün P’si ortak dersler içermelidir. Örn; Mühendislik okuyan bir öğrenci Psikoloji’de ÇAP yapamaz. Ancak Mühendislik okuyan bir öğrenci, farklı bir mühendislik dalında veya sayısal bir alanda ÇAP yapabilir.

Üniversitede çift anadal nasıl yapılır?​

Başvuru anında anadal diploma programındaki genel not ortalaması en az 100 üzerinden 70 olan ve anadal diploma programının ilgili sınıfında başarı sıralaması itibari ile en üst yüzde yirmisinde bulunan öğrenciler ikinci anaadl diploma programına başvurabilirler.

Çift anadal hangi üniversitelerde var?​

Çift Anadal Genel Olarak Hangi Üniversitelerde Bulunur?
- İstanbul Üniversitesi.
- Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi.
- Kocaeli Üniversitesi.
- Yıldız Teknik Üniversitesi.
- Celal Bayar Üniversitesi.
- Çukurova Üniversitesi.
- Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi.
- İzmir Ekonomi Üniversitesi.

Çift anadal dönem uzar mı?​

Çift anadal dönem uzar mı?
Anadal diploma programından mezuniyet hakkını elde eden ancak ikinci anadal diploma programını bitiremeyen öğrencilerin öğrenim süresi ikinci anadal diploma programının ilgili yönetim kurulunun kararı ile en fazla iki yarıyıl uzatılabilir.

Çift anadal ne zaman biter?​

Hatta birbirine yakın alanlarda çift anadalı toplam 4 yıl içinde bitirmek mümkündür, fakat bu 4 yıl son derece yoğun geçecek ve ÇAP dışı faaliyetlere pek zaman ve enerji bırakmayacaktır. ÇAP yapan öğrenci mezuniyetini çok geciktirmemek için her dönem fazla ders alırsa tüm notlarının düşmesi de olasıdır.

ÇAP yaparken dersler çakışır mı?​

Anadal Programı ile ÇAP Programınız aynı öğretim türünde ise (Normal Öğretim-İkinci Öğretim) anadal derslerinizle ÇAP derslerinizin ders programınızda çakışması ihtimali vardır. Bu durumda sistem size çakışma ile ders vermeyecektir. Çakışan ÇAP derslerinizi bir sonraki yıla bırakınız.

ÇAP yaparken para ödeniyor mu?​

ÇAP yaparken para ödeniyor mu?
Anadal lisans programını bitiren öğrenci çift anadal programına devam ederken bir yüksek lisans programına kaydını yaptırabilir. Bu durumda öğrenci yüksek lisans programına ilişkin öğrenim ücretini de öder.

Çift anadal programı ücretli mi?​

Çift Anadal Programında öğrenciler ikinci anadal için ekstra bir ücret ödemezler.

Merhaba! Çift anadal yapma süreci hakkında oldukça detaylı bilgiler vermişsiniz. Öğrencilerin çift anadal programına katılabilmesi için belirli şartlar ve kısıtlamalar olduğunu belirtmişsiniz. Ayrıca DGS ile çift anadal yapmanın uygun olmadığına dair bilgi vermişsiniz. Çift anadal programı için hangi üniversitelerde bu imkanın bulunduğuna dair liste vermişsiniz. Ayrıca çift anadal programının ücretsiz olduğuna dair bilgi de paylaşmışsınız.

Çift anadal programını bitirme süresi ve dönem uzatma hakkında da bilgiler sunmuşsunuz. Aynı zamanda çift anadal yaparken ders çakışması gibi sorunlarla karşılaşabileceğiniz durumlara da değinmişsiniz. Bu konuda dikkatli olmak ve çakışan dersleri bir sonraki yıla bırakmak önemli olabilir.

Çift anadal yaparken para ödemek konusunda da açıklama yapmışsınız. Öğrencilerin anadal programını bitirdikten sonra çift anadal programına devam ederken bir yüksek lisans programına kayıt yaptırabileceğini ve bu durumda öğrenim ücreti ödenmesi gerektiğini belirtmişsiniz.

Genel olarak, çift anadal yapma süreci oldukça detaylı ve bazı kısıtlamalarla karşılaşabileceğinizi gösterdiğiniz bilgilere yer vermişsiniz. Bu bilgiler ışığında öğrencilerin çift anadal programı hakkında daha iyi bir anlayışa sahip olabileceğini düşünüyorum. Eğer daha fazla sorunuz varsa, sormaktan çekinmeyin!

Geri