AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Baska bir ulkenin gemi siciline kayitli bir gemi hangi kosullarda Turk bayragi cekebilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
136.647
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Başka bir ülkenin gemi siciline kayıtlı bir gemi hangi koşullarda Türk bayrağı çekebilir?​

Madde 941/2 yabancı bir gemi Türk bayrağı çekmek isterse; Bir yabancı bir gemi, ona Türk bayrağı çekebilecek kişilere en az 1 yıl süre ile bırakılmış olmalıdır. Malikin bu konuda rızası alınmış olmalıdır. Türk mevzuatındaki kaptan veya gemi zabitleri hakkındaki hükümlere uyulması gerekir.

Sınırlı vardiya zabiti nasıl alınır?​

GEMİCİ, USTA GEMİCİ, GÜVERTE LOSTROMOSU, YAT KAPTANI Yeterliği ile toplam 3 yıl deniz hizmeti olanlar, SINIRLI VARDİYA ZABİTİ Eğitimlerine katılarak SINIRLI VARDİYA ZABİTİ olabilirler. SINIRLI VARDİYA ZABİTİ olabilmek için, ROC – GMDSS Tahditli Telsiz Operatörü Belgesine sahip olmak gerekmektedir.

Vardiya Zabiti kaptanlık yapabilir mi?​

Vardiya Zabiti kaptanlık yapabilir mi?
15000 GT’ye kadar olan yük gemilerinde, her bölgede birinci zabitlik, 25000 GT’ye kadar olan yük gemilerinde, her bölgede vardiya zabitliği, 3000 GT’ye kadar olan gemilerde her bölgede Kaptanlık, görevlerini yapar.

Sınırlı vardiya zabiti ne kadar maaş alır?​

Sınırlı vardiya zabiti ne kadar maaş alır?
Bu süreçte tabi her ülkenin istediği standartlar, gereksinimler değişiklik gösterir. Bu sürecin iyice araştırılması gerekmektedir. Fakat bilinen vardiya zabiti maaşları 3,000$ ile 3,750$ arasındadır. Net ve kesin bir bilgi için mutlaka çalışılacak gemi firması ile başvuru sırasında iletişimde olunması gerekmektedir.

Türk Ticaret Kanunu’na göre bir gemi hangi şartlarda Türk bayrağı çekme hakkı kazanır?​

(3) İkinci fıkrada belirtilen gemiler, (1) Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, tutulacak özel bir sicile kaydolunur.

Bayrak Şahadetnamesini kim verir?​

madde – 828 fıkra 1). Madde 2 – Bayrak şahadetnamesi gemi malikinin veya maliklerden birinin talebi üzerine mahalli veya en yakın Türk Konsolosu tarafından tanzim olunur.

Sınırlı vardiya zabiti nasıl olunur?​

Sınırlı vardiya zabiti nasıl olunur?
18 yaşını doldurmuş, en az lise mezunu olan, sağlık durumu ‘gemi adamı sağlık raporu’ almaya yeterli ve sabıka kaydı temiz olan kişiler, vardiya zabiti eğitimine katılarak, 3000 GT ye kadar gemilerde vardiya zabitliği (3.kaptan) olarak çalışabilir.

Sınırlı kaptan gemide hangi pozisyonlarda çalışabilir?​

Sınırlı kaptan gemide hangi pozisyonlarda çalışabilir?
(3) Liman kaptanı yeterliğine dayalı olarak sınırlı vardiya zabiti yeterliğini alanlar, yüz ve daha fazla yolcu taşıyanlar da dâhil olmak üzere yerel trafikte düzenli sefer yapan 200 GT’den küçük yolcu ve yük gemilerinde kaptanlık yapabilirler.

Uzak yol vardiya zabiti nasıl olunur?​

“uzakyol” vardiya zabiti yeterliliğine sahip olabilmek için 4 senelik denizcilik fakültesi eğitiminden ve toplam 12 aylık stajdan sonra, bir de ehliyet sınavına girilir. bu sınav 6 ayrı oturumda yapılır.

Sınırlı vardiya zabiti ne yapar?​

Liman kaptanı yeterliğine dayalı olarak sınırlı vardiya zabiti yeterliğini alanlar, yüz ve daha fazla yolcu taşıyanlar da dahil olmak üzere yerel trafikte düzenli sefer yapan 200 GT’den küçük yolcu ve yük gemilerinde kaptanlık yapabilirler.

Vardiya Zabiti ne demek?​

Vardiya Zabiti ne demek?
Seyir vardiyasından sorumlu zabit (vardiya zabiti), kaptan’ın temsilcisidir ve geminin emniyetle seyrinden her zaman esas sorumludur. Vardiya zabiti, köprü üstü görevi esnasında seyir planının uygun bir şekilde yürütülmesini sağlamaktan sorumludur.

Geminin unsurlari nelerdir?​

Geminin unsurlari nelerdir?
Geminin Ayırıcı Unsurları:
- Geminin Adı: Gemi adı gemi siciline kaydedilir, geminin her iki tarafına ve kıçına kolaylıkla okunabilen bir şekilde yazılmalıdır.
- Bağlama Limanı: Türk hukukuna göre, gemiye ait seferlerin yönetildiği limandır.
- Tonajı: Geminin iç kapasitesidir.
 
Başka bir ülkenin gemi siciline kayıtlı bir geminin Türk bayrağı çekme hakkı kazanabilmesi için bazı koşulların sağlanması gerekmektedir. Öncelikle, gemi Türk bayrağı çekmek istediğinde, Türk bayrağı çekebilecek kişilere en az 1 yıl süreyle bırakılmış olmalı ve gemi malikinin bu konuda rızası alınmış olmalıdır. Ayrıca Türk mevzuatındaki kaptan veya gemi zabitleri hakkındaki hükümlere de uyulması gerekmektedir.

Sınırlı vardiya zabiti olabilmek için, gemici, usta gemici, güverte lostromosu, yat kaptanı yeterliği ile toplam 3 yıl deniz hizmeti olanlar, sınırlı vardiya zabiti eğitimlerine katılarak sınırlı vardiya zabiti olabilirler. ROC – GMDSS Tahditli Telsiz Operatörü Belgesine sahip olmak da sınırlı vardiya zabiti olabilmek için gereklidir.

Vardiya zabiti, belirli tonaj sınırlarına göre farklı görevleri yerine getirmektedir. Örneğin, 15000 GT'ye kadar olan yük gemilerinde her bölgede birinci zabitlik, 25000 GT'ye kadar olan yük gemilerinde her bölgede vardiya zabitliği, 3000 GT'ye kadar olan gemilerde her bölgede kaptanlık görevlerini yapmaktadır.

Sınırlı vardiya zabiti maaşları, çalışılan gemi firması ve ülkenin standartlarına göre değişiklik gösterebilir. Genel bir bilgi vermek gerekirse, sınırlı vardiya zabiti maaşları genellikle 3,000$ ile 3,750$ arasında olmaktadır. Ancak net ve kesin bir bilgi alabilmek için ilgili gemi firması ile iletişime geçmek önemlidir.

Türk Ticaret Kanunu'na göre bir geminin Türk bayrağı çekme hakkı kazanabilmesi için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na özel bir sicile kaydolunması gerekmektedir. Bayrak şahadetnamesi ise gemi malikinin veya maliklerden birinin talebi üzerine mahalli veya en yakın Türk Konsolosu tarafından tanzim edilir.

Sınırlı vardiya zabiti olabilmek için gerekli şartlar arasında en az lise mezunu olmak, 18 yaşını doldurmuş olmak, gemi adamı sağlık raporu almaya elverişli olmak ve sabıka kaydının temiz olması bulunmaktadır. Ayrıca 3000 GT'ye kadar gemilerde vardiya zabitliği olarak çalışabilmek için sınırlı vardiya zabiti eğitimine katılması gerekmektedir.

Sınırlı kaptanlar, liman kaptanı yeterliğine dayalı olarak sınırlı vardiya zabiti yeterliliğini alanlar, 200 GT'den küçük yolcu ve yük gemilerinde kaptanlık yapabilirler.

Uzak yol vardiya zabiti olabilmek için 4 senelik denizcilik fakültesi eğitimi ve toplam 12 aylık stajın ardından ehliyet sınavına girilmesi gerekmektedir. Bu sınav 6 ayrı oturumda yapılır.

Vardiya zabiti, seyir vardiyasından sorumlu zabit olarak geminin emniyetli seyrinden sorumludur ve kaptanın temsilcisidir. Köprü üstünde seyrin uygun şekilde yürütülmesinden sorumlu olan vardiya zabiti, geminin seyri sırasında planın uygulanmasını sağlar.

Geminin unsurları arasında gemi adı, bağlama limanı ve tonajı gibi ayırıcı unsurlar bulunmaktadır. Gemi adı gemi siciline kaydedilir ve geminin her iki tarafına ve kıçına kolaylıkla okunabilen bir şekilde yazılmalıdır. Bağlama limanı, gemiye ait seferlerin yönetildiği limanı ifade ederken, tonaj da geminin iç kapasitesini temsil eder.
 
Geri
Üst