- Konu Yazar
Basitten karmaşığa ilkesi nedir?
11) Basitten Karmaşığa (Kolaydan Zora) İlkesi: İlkenin isminden de anlaşılacağı üzere , önce her öğrencinin rahatlıkla anlayabileceği basit konu ve etkinliklere yer verilmesi öğrencinin özgüvenini ve o derse karşı olan tutumunu olumlu yönde etkilemektedir.Öğrenci düzeyine uygunluk ilkesi nedir?
Öğrenci düzeyine uygunluk ilkesi nedir?Bu ilke; eğitim-öğretim etkinliklerinin öğrenciler arasındaki bireysel farklılıklara ve öğrencilerin gelişim seviyesine uygun olarak geliştirilmesini öngörür. Bu ilkeye uygun olarak öğretmen öncelikle öğrencilerin hazırbulunuşluk düzeyini dikkate alır ve yapacağı öğretme-öğrenme etkinliklerini buna göre gerçekleştirir.
Programlı öğretimin temel ilkeleri nelerdir?
Programlı Öğretimin etkli bir şekilde uygulaması için temel ilkelerin tam anlamıyla uygulanması gerekir. Bu ilkeler; 1- Küçük adımlar 2- Öğrenmeye etkin katılım 3- Sonuç hakkında anında bilgi alma 4- Bireysel hız 5- Doğru cevap ilkesidir.Öğretim programının ögeleri nelerdir?
Öğretim programının ögeleri nelerdir?Ancak bir programı oluşturan temel öğeler dört tanedir. Bunlar; 1-Kazanım/ amaç/ hedefler 2-İçerik 3-Öğrenme-öğretme süreci 4-Ölçme ve değerlendirme boyutlarıdır.
(Dilidüzgün 2000, 261). Özdemir’e göre “çocuğa görelik” ilkesi, çocuğun ilgi ve beklentilerini, gereksinimlerini, dil evrenini göz önünde tutmayı, hazırlanacak okuma metnini bunlarla örtüştürmeyi zorunlu kılar. (Özdemir, 1983, 28). Çocuksuluğu ise tam tersine dilin acemice kullanımı ve ilkellik olarak görür.
Açıklık ilkesi ne demek?
Açıklık ilkesi ne demek?Açıklık ilkesi, kamu hukukunda kamu görevlerinin aksi yasalarca öngörülmedikçe gizli yapılmaması* anlamında kullanılmaktadır.
Tam öğrenme modeli özellikleri nelerdir?
Tam Öğrenme Modeline göre, dünyadaki herhangi bir kişinin öğrenebildiği şeyi, herkes öğrenebilir; ancak iyi öğrenen ve iyi öğrenemeyen, hızlı öğrenen ve yavaş öğrenen öğrenciler vardır. Öğrenme ortamının uygun olması ve öğrenciler arasındaki farkların giderilmesiyle tam öğrenmenin gerçekleşebileceği öne sürülür.Bloom’un tam öğrenme modeli yüzde kaç?
Bloom’un tam öğrenme modeli yüzde kaç?Bloom Tam Öğrenme Modeli Temel Özellikleri Tam Öğrenme Modeli’nde, tam öğrenme ölçütü %70 olarak belirlenmiştir. Öğrencinin, verilen kurallara uyması durumunda öğrenme düzeyinin yüzde yüze yakın bir seviyeye çıkabileceği savunulur.