Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Basincli yikama araca zarar verir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.238
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Basınçlı yıkama araca zarar verir mi?​

Günümüzde pek çok oto yıkama istasyonunda basınçlı su kullanılıyor. Çünkü basınçlı su boya yüzeyine mikro düzeyde darbeler vurarak aşındırma yapabiliyor. Ayrıca otomobilin kaportasına yapışmış olan bazı maddelerin daha fazla boya yüzeyine gömülmesine ve yıkama sırasında çizilmesine neden olabiliyor.

Fırçalı yıkama arabayı çizer mi?​

*araba boyasının verniğinin sertliği 3-4 arası değişir. boyanın verniği aslında daha serttir ve fırça/sünger boyayı çizemez. sonra basınçlı suyla temizleyin, en son temizlenmeyen yerleri tespit edip köpüklü süngerle ya da fırçayla üzerine bastırmadan temizleyin. tekrar durulayın. yumuşak bir bezle kurulayın.

Araba kaç bar ile yıkanmalı?​

Araba kaç bar ile yıkanmalı?
İşletmeler için önerilen makinalar 150 bar basınç gücünden başlamakta ve 250 bar basınç gücüne kadar araç yıkama makinası temin etmeniz mümkündür.

Tazyikli su makineye zarar verir mi?​

Tazyikli suyla araç yıkayan makinelerin basınçlı sularının sadece vücuda yakın mesafeden tutulduğunda değil aynı zamanda en küçük bir elektrik kaçağı halinde de ölüme varan ciddi sonuçlara neden olabileceğini aktaran Fatih Karpat, “2015 yılında Antalya’da otomobilini basınçlı yıkama makinesi ile yıkayan 21 yaşındaki …

Araba yıkamak ne kadar sürer?​

İşlem süresi:Temizlik işlemi aracın kirlilik ve boyutuna bağlı olarak ortalama 25-35 dakika sürer.

Gaz yağı araba boyasına zarar verir mi?​

Gaz yağı araba boyasına zarar verir mi?
Boyaya cüzzi oranda zararı olsada. Plastik, lastik, kauçuk ürünlere. Bunlarda Solvent yapılı oldugundan zarar verir.

Sentetik tiner araç boyasına zarar verir mi?​

Söz konusu temizlik için de sentetik tiner kullanılması çok mantıklıdır. Araba gibi hassas yüzeye sahip olan malzemelerde tiner çeşitleri içinden selülozik tiner gibi etkili tinerlerin kullanılmaması gerekir. Bu tür tinerler aracın boyasına zarar verir. Daha doğrusu boyanın mat bir görünüm almasına neden olur.

Araba fırçayla yıkanır mı?​

Ne fırça, ne sünger, ne de başka bir temizlik materyali ile arabanızın kaportasındaki kirleri yok etmeye çalışmamalısınız. Bazı profesyonel araba yıkama servislerinde görülebilen fırça ile araba yıkama, kaporta boyasının bütünlüğü açısından son derece zararlı ve yapılmaması gereken bir işlemdir.

Çift kova yöntemi nedir?​

Çift kova yöntemi nedir?
özellikle boya koruma yapılmış (seramik, nano vs.) araçlarda korumanın ömrünü uzatmak ve boyaya en az zararı vermek için kullanılır. birinde ph nötr şampuan diğerinde ılık su bulunan 2 kova ve yıkama eldiveni kullanırak yapılır. şampuansız suyun amacı eldiveni mümkün mertebe temiz tutmaktır.
 
Basınçlı yıkama aracınıza zarar verebilir. Basınçlı suyun boya yüzeyine mikro düzeyde darbeler vurarak aşındırma yapabilmesi ve bazı maddelerin boya yüzeyine gömülmesine neden olması araca zarar verebilir. Ayrıca basınçlı suyun yüksek basınçta tutulması da aracınıza zarar verebilir.

Fırçalı yıkama da aracınıza zarar verebilir. Araç boyasının verniği genellikle oldukça sert olduğu için fırça veya sünger gibi materyaller genellikle boyayı çizemez. Ancak yanlış kullanım durumunda çizilmelere neden olabilir. Bu nedenle fırçalı yıkamalarda dikkatli olunmalı ve ardından aracınızı temizlemek için basınçlı su kullanabilirsiniz.

Aracınızı kaç bar basınçla yıkamanız gerektiği konusunda ise genellikle 150 bar ile 250 bar basınç aralığında bir basınç kullanılması önerilir. Araç yıkama makinelerinin 150 bar ile 250 bar arasında basınç gücüne sahip olması tavsiye edilir.

Tazyikli su makinesi kullanırken dikkatli olmalısınız. Tazyikli suyun vücuda yakın mesafeden tutulması veya elektrik kaçağı durumunda ciddi sonuçlara neden olabileceğini unutmamalısınız. Güvenliğiniz için gerekli önlemleri almalısınız.

Araba yıkamanın süresi aracınızın kirlilik ve boyutuna bağlı olarak değişebilir. Ortalama bir arabanın temizlik işlemi genellikle 25-35 dakika gibi bir sürede tamamlanabilir.

Gaz yağı ve sentetik tiner gibi maddeler araç boyasına zarar verebilir. Bu tür maddelerin kullanımından kaçınılmalı ve aracınızı temizlerken uygun ürünler kullanmalısınız.

Araba fırçayla yıkanmamalıdır çünkü bu işlem aracınızın kaporta boyasına zarar verebilir. Fırça ile yapılan yıkamalar kaporta boyasının bütünlüğünü bozabilir ve çiziklere neden olabilir.

Çift kova yöntemi, özellikle boya koruma yapılmış araçlarda kullanılan bir yöntemdir. Bir kovada ph nötr şampuan, diğer kovada ise ılık su bulunur. Bu yöntemle aracınızın boyasına en az zarar vererek temizlik yapabilirsiniz. Yıkama eldiveni kullanarak bu yöntemi uygulayabilirsiniz.
 
Geri
Üst