AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Basim ve Yayincilik 2 yillik ne is yapar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
133.740
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Basım ve Yayıncılık 2 yıllık ne is yapar?​

Basın ve yayıncılık bölümünü mezunları; yazı işleri, muhabirlik, içerik editörlüğü, haber müdürlüğü, sayfa tasarımı, web yayıncıları, blog yazarlığı, radyo ve televizyon haber programcılığı gibi görevlerde bulunur. Basın ve yayıncılık mezunlarının temel çalışma alanı haberciliktir.

Basım ve yayım ne demek?​

Basım ve yayın etkinliği, biçim ve içerik olarak bir gazete, dergi ve kitabın okuyucuya ulaşıncaya kadar olan tüm süreçlerinin yürütülmesidir.

Basım ve Yayın ne iş yapar?​

Basım ve Yayın ne iş yapar?
Basım ve Yayın Teknolojileri Önlisans Programı mezunları, sektörün ihtiyaçları doğrultusunda yetiştirilirler ve medyanın -televizyon, gazete, internet ve radyo gibi- her alanında aktif görev yapabilecek seviyeye ulaşırlar.

Basım ve yayın Teknolojileri nerelerde staj yapabilir?​

Reklam ajanslarında, animasyon stüdyosu ve prodüksiyon şirketlerinde, basın-yayın kuruluşlarında, televizyonlarda, resmi ve özel kurumların tasarım bölümlerinde görsel iletişim tasarımcısı olarak staj yapabilirler.

Basın ve yayın kaç yıllık?​

Basın ve Yayın bölümü üniversitede İletişim Fakültesi bünyesinde eğitimi verilmekte olan 4 yıllık bir lisans bölümüdür. 2020 yılı itibariyle yalnızca bir üniversitede eğitimi verilmektedir.

Basın ve yayın nasıl bir bölüm?​

Basın ve yayın nasıl bir bölüm?
Basın ve Yayın Bölümü, haberlerin kaynaklarının teyit edilmesi ile başlayan, belirlenen kurallara göre hazırlanıp, içeriklerin okuyucuya ulaştırılmasına kadar tüm süreçlerde sorumluluk alacak yetkin personellerin yetiştirilmesini amaçlayan akademik bir disiplindir.

Basım ve Yayın Teknolojileri dersleri nelerdir?​

Basım ve Yayın Teknolojileri Dersleri Nelerdir?
- Basım ve Yayıncılığa Giriş
- Bilgisayar Destekli Grafik Tasarımı
- Matbaa Malzeme Bilgisi ve Terminolojisi.
- Teknik Resim.
- Mesleki Matematik.
- İş Güvenliği.
- Ambalaj Teknolojisi.
- Kalite Güvencesi ve Kalite Yönetim Sistemleri.

Basın ve yayın elemanlığı ne kadar maaş alır?​

Kariyerinde Maaşlar
| EN DÜŞÜK | ORTALAMA
Basın Yayın Editörü | 5.200 | 6.200

Basın ve yayın kaç puan?​

Basın ve yayın kaç puan?
Basın ve Yayın 2017 2018 2019 ve 2020 Taban Puanları ve Başarı Sıralaması ise Şöyle:
Üniversite | Bölüm Adı | Taban Puanı 2020 2019 2018 2017
ANADOLU ÜNİVERSİTESİ (Devlet)(ESKİŞEHİR) | Basın ve Yayın | 325,39370 332,83906 319,20577 336,08468
GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ | Basın ve Yayın (Burslu) | Dolmadı 228,03958 Dolmadı 275,70269

Basın ve yayın Bölümü Sözel mi?​

Basın ve yayın bölümü SÖZ puan türü ile öğrenci almaktadır. Bununla beraber bu bölüme girecek olan kişilerin sözel iletişiminin iyi olması gerekmektedir.
 
Basım ve Yayıncılık bölümü mezunları genellikle yazı işleri, muhabirlik, içerik editörlüğü, haber müdürlüğü, sayfa tasarımı, web yayıncılığı, blog yazarlığı, radyo ve televizyon haber programcılığı gibi görevlerde çalışabilirler. Temel olarak habercilik alanında çalışırlar ve medya sektörünün farklı alanlarında aktif rol alabilirler.

Basım ve yayın etkinliği, gazete, dergi ve kitap gibi yayınların biçim ve içeriğinin okuyucuya ulaşana kadar olan süreçlerini kapsar. Bu süreçler, yayının hazırlanması, basımı ve dağıtımını içerir.

Basım ve Yayın Teknolojileri Önlisans Programı mezunları, medya sektöründe (televizyon, gazete, internet, radyo vb.) çeşitli pozisyonlarda görev alabilecek şekilde eğitilirler. Staj yapabilecekleri yerler arasında reklam ajansları, animasyon stüdyoları, basın-yayın kuruluşları, televizyon kanalları, resmi ve özel kurumların tasarım bölümleri gibi alanlar bulunmaktadır.

Basın ve Yayın 4 yıllık bir lisans programıdır ve genellikle iletişim fakülteleri bünyesinde yer alır. 2020 itibariyle Türkiye'de sadece belirli üniversitelerde bu programı bulmak mümkündür.

Basın ve Yayın Bölümü, haberlerin doğru kaynaklardan elde edilmesinden başlayarak, belirlenen kurallara uygun şekilde hazırlanması ve okuyucuya ulaştırılmasına kadar olan süreçlerde görev alacak yetkin personellerin yetiştirilmesini amaçlar.

Basım ve Yayın Teknolojileri dersleri şunlardan oluşabilir:
- Basım ve Yayıncılığa Giriş
- Bilgisayar Destekli Grafik Tasarımı
- Matbaa Malzeme Bilgisi ve Terminolojisi
- Teknik Resim
- Mesleki Matematik
- İş Güvenliği
- Ambalaj Teknolojisi
- Kalite Güvencesi ve Kalite Yönetim Sistemleri

Basın ve yayın editörleri genellikle 5.200 TL ile 6.200 TL arasında maaş alabilirler.

Basın ve Yayın bölümü giriş puanları her yıl değişebilir. Örneğin, Anadolu Üniversitesi Basın ve Yayın bölümünün 2020 yılına ait taban puanı 325,39 olarak belirtilmiştir.

Basın ve yayın bölümü SÖZ puan türü ile öğrenci almaktadır ve sözel iletişim becerisine sahip olmak bu bölüm için önemli bir kriterdir.
 
Geri
Üst