AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Basili materyaller nelerdir?

Editör

Yeni Üye

Basili materyaller nelerdir?​

Basılı materyaller, ders kitapları, el kitapları, çalışma kılavuzları, çalış- ma kitapları, romanlar ve broşürlerden oluşur. Okur yazarlık gerektirir. Konuyla ilgili ön ko şul bilgileri olmayanlara bilgi aktaramaz.

Görsel araç-gereçler nelerdir?​

Görsel araç-gereçler nelerdir?
Görsel Araçlar-Gereçler: Sadece görme duyusuna hitap ederler. Ör: Tepegöz, slayt projeksiyon makinası. (Her türlü basılı-yazılı gereçler, hareketsiz resimler, afişler, slaytlar, film şeritleri görsel gereçlerdir).

Öğretimde hangi araç gereçler kullanılır?​

Kısaca öğretim araçlarını sınıflandırırsak eğitimde araç-gereçler; İşitsel araçlar (Radio, Teyp, Cd, MP3, MP4 ses kaydı…) Görsel araçlar ( Kitap, dergi, Dia, resim, haritai grafik..) Görsel ve İşitsel araçlar (Bilgisayar, sesli sunum, DVD, Video…)

Görsel öğretim nedir?​

Görsel öğretim nedir?
Levha, model, devinimli ve devinimsiz film gibi doğrudan doğruya görme duyusuna ilişkin gereçlere dayanılarak yapılan eğitim. Visual education.

Öğretim materyalleri neye göre belirlenir?​

1- Öğretim materyali hedef davranışlara, öğrencinin hazır bulunuşluk düzeyine uygun olmalıdır. 2- Öğretmen, ders planında hangi araç-gereçleri ne zaman kullanacağını belirtmeli yeri gelince kullanmalıdır. 3- Araç-gereçler eğitim teknolojileri ilkelerine göre kullanılmalıdır.

Görsel araçlar ne demek?​

Görsel araçlar ne demek?
Eğitimde kullanılan afiş, film, şimşek kartı gibi göze seslenen araçlar.

Görsel materyaller ne demek?​

Görsel materyal; herhangi bir konuyu açıklarken kullanabileceğimiz,görme duyumuzla algılayabileceğimiz herşey görsel meteryaldir. Örneğin; slaytlar,grafikler, tv.

Sunumda kullanılan araç ve gereçler nelerdir?​

Sunumda kullanılan araç ve gereçler nelerdir?
Sunumda Kullanılacak Araç-Gereçlerin Seçimi
- PowerPoint Sunusu.
- Flipchart.
- Tepegöz.
- Video Klipler.
- Beyaz tahta.

Araç ve gereç ne demek?​

Herhangi bir amacı gerçekleştirmek üzere kullanılan ama kullanıldıkça tükenmeyen nesnelere araç denir. Gereç ise yine herhangi bir amacı gerçekleştirmek üzere kullanılan ancak kullanıldıkça tükenen ya da azalan nesnelere gereç denir.

Basılı materyaller genellikle yazılı şekilde sunulan materyallerdir ve okur yazarlık gerektirir. Ders kitapları, el kitapları, çalışma kılavuzları, çalışma kitapları, romanlar ve broşürler gibi materyaller bu kategoriye girer. Bu materyaller genellikle öğrenmeyi desteklemek veya bilgi aktarmak amacıyla kullanılır.

Görsel araç-gereçler ise sadece görme duyusuna hitap eden materyallerdir. Örneğin, tepegöz, slayt projeksiyon makinesi gibi araçlar görsel araç-gereçlere örnek verilebilir. Bu tür araçlar genellikle sunum yaparken veya eğitim materyali olarak kullanılır.

Öğretimde kullanılan araç gereçler genellikle işitsel araçlar, görsel araçlar ve görsel işitsel araçlar olarak sınıflandırılabilir. Radio, teyp, CD, MP3, MP4 gibi ses kayıt cihazları işitsel araçlara örnektir. Kitap, dergi, dia, resim gibi materyaller ise görsel araçlara örnektir. Bilgisayar, sesli sunum, DVD, video gibi materyaller ise görsel ve işitsel araçlara örnektir.

Görsel öğretim ise görme duyusuna dayanan eğitim anlamına gelir. Levha, model, film gibi görsel materyaller kullanılarak gerçekleştirilen öğretim şekli görsel öğretim olarak adlandırılabilir.

Öğretim materyalleri belirlenirken öğrencilerin hazır bulunuşluk düzeyleri, hedef davranışlar ve eğitim teknolojilerine uygunluk gibi faktörler dikkate alınmalıdır. Öğretmenler de ders planlarında hangi araç gereçleri ne zaman kullanacaklarını belirterek öğretim materyallerinin etkili bir şekilde kullanımını sağlamalıdır.

Geri