- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Başarısızlığa neden olan etmenler?
* Geçmişte aynı dersten başarısız olma veya o ders, konuyla tanışık olmama nedeniyle “Nasıl olsa başarısız olacağım” önyargısıyla çocuğun yeterince çalışmaması, * Görme, işitme kaybı, bulaşıcı hastalıklar gibi nedenler ders çalışmayı engellediği ve dikkat dağılmasına neden olduğu için başarısızlığa zemin oluşturur.Gymnasium Türkiyede Hangi okul?
Türkiye. Türkiye’de İstanbul Lisesi, Alman Lisesi ve Sankt Georg Avusturya Lisesi Gymnasium unvanı sahibidir. Bu okullarda Almanca eğitim verilmekte olup İstanbul Lisesi ve Alman Lisesi’nden Abitur, Avusturya Lisesi’nden ise eşdeğeri olan Matura diploması almak mümkündür.
Proje ortaokulları nedir?
MEB tarafından belirlenen bazı okullar proje okulları olarak adlandırılır. Bu okullar, bölgesel veya uluslararası projelerde yer almaları için seçilmiştir. Genellikle başarı sıralaması yüksek olan okullar arasından tercih edilirler. Ancak kurulun uygun görmediği okullar aynı işlevlerine devam edemez.Aileden kaynaklanan başarısızlık nedenleri nelerdir?
Aileden Kaynaklanan Okul Başarısızlığının Nedenleri
Başarıya neden olan faktörler?
Okul Başarısını Etkileyen FaktörlerOrtaokullarda proje okulu var mı?
Madde şöyle: “Gerekli görülmesi hâlinde bünyesinde ortaokul bulunan proje okullarına öğrenci alımı, okul yönetimince yapılacak yazılı veya yazılı ve sözlü sınav sonucuna göre belirlenebilir” diyor. Oysa bu okul bünyesinde ortaokul yok.
Proje okulunda öğretmen kaç yıl kalabilir?
Proje okullarına atanan öğretmenler dört yıllığına atanırlar. Aynı unvanla aynı eğitim kurumunda sekiz yıldan fazla süreyle yönetici veya öğretmen olarak görev yapılamaz.Almanyada ortaokul kaç yıl?
Bu okullarda eğitim 4 yıldır. Eğitimin son iki yılında öğrenci velisi ve öğretmenleriyle ve danışmanlarıyla başarı durumuna bağlı olarak gidebileceği okulu seçer. Almanya’da ortaokul ve lise eğitimi için 3 ayrı okul türü vardır; Hauptschule, Realschule, Gymnasium.