AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Basarili bir CV neler icermelidir?

Editör

Yeni Üye

Başarılı bir CV neler içermelidir?​

Başarılı bir CV için 10 ipucu
- Fotoğraf konusuna dikkat.
- Eğitimdeki önemli aşamalar unutulmamalı
- 3.Unvan kadar iş tanımı da önemli.
- Kendini yeteneklerinle tanımlayabilirsin.
- Aşırı detaya girmemekte fayda var.
- Anahtar kelimeler yardımcı olacaktır.
- 7.Profesyonellik için referanslar iş ortamından seçilmeli.

Iyi bir CV nasıl olmalıdır?​

Iyi bir CV nasıl olmalıdır?
Etkili Bir CV’de Olması Gerekenler
- Temel bilgiler; kişisel bilgiler, ad soyad, doğum yeri ve tarihi, adres, telefon, e-posta, medeni hali, askerlik durumu, ehliyet.
- Eğitim Bilgileri; En son eğitim bilgilerinizden başlayarak kariyeriniz doğrultusunda aldığınız eğitimleri, lisans ve sertifikaları belirtmelisiniz.

1 CV neden önemlidir?​

Cv’nin önemi işe alım süreçlerinde ortaya çıkmaktadır. Herhangi bir kuruma veya kuruluşa iş başvurusu yapabilmek için cv hazırlamanız gerekir. Hazırlayacağınız bu cv içerisinde özgeçmiş, deneyimler, yetenekler vs. gibi sizi tanıtıcı bilgilerin olması büyük önem taşır.

Öz geçmişte ne bulunur?​

Öz geçmişte ne bulunur?
İşte özgeçmişinizde mutlaka bulunması gereken o özellikler.
- Etkileyici bir kariyer hikayesi. Başarılı bir kariyer herkesi etkileyebilir.
- Özgeçmişteki anahtar kelimeler.
- 3. İletişim bilgileri.
- İş tecrübesiyle ilgili bağlantılar.
- Kişisel beceri ve başarılar.
- Referanslar.

Resimsiz CV olur mu?​

Uygun olmayan fotoğraf Yurt dışında ve özellikle ABD ve diğer Batı ülkelerinde CV’lerde fotoğraf kullanımı kesinlikle önerilmiyor. Bu yüzden yurt dışındaki pozisyonlar için başvuru yaparken hiçbir şekilde fotoğraf kullanmamaya özen göstermelisin. Öte yandan Türkiye’de ise fotoğrafsız özgeçmişler iyi karşılanmıyor.

CV ye biyometrik fotoğraf koyulur mu?​

CV ye biyometrik fotoğraf koyulur mu?
Duruşu ve görünüşü, kişinin işe uygun olup olmadığını belirleyebilmektedir. Bu nedenle cv’de fotoğraf bulunması gereklidir. Öte yandan cv’de kullanılacak fotoğrafların fotoğraf boyutu vesikalık olmalıdır. Vesikalık ve biyometrik fotoğraflar, cv’ye eklenecek fotoğraflar olarak görünmektedir.

Başarılı bir CV'nin içermesi gereken unsurlar konusunda paylaşılan ipuçları oldukça doğru ve önemlidir. İşte CV'nizin etkili olması için dikkate almanız gereken bazı temel noktalar:

1. **Fotoğraf**: Fotoğraf seçimi önemlidir. Profesyonel bir fotoğraf tercih etmek, uygun kıyafet seçimi ve gülümseme gibi unsurlara dikkat etmek doğru bir adım olacaktır.

2. **Eğitim Bilgileri**: Eğitim geçmişinizin detaylı ve düzgün bir şekilde yazılması önemlidir. En son aldığınız eğitimden itibaren kronolojik sırayla belirtmek faydalı olacaktır.

3. **İş Deneyimi**: İş tanımlarının yanı sıra unvanlar kadar iş tanımlarının detaylarına da yer vermek, geçmiş deneyimlerinizi net bir şekilde ifade etmenizi sağlar.

4. **Yetenekler**: CV'nizde kendi yeteneklerinizi açık ve net bir şekilde belirtmek, potansiyelinizi göstermenize yardımcı olacaktır.

5. **Detaylara Girmemek**: Aşırı detaya girmeden, önemli bilgileri net ve anlaşılır bir şekilde sunmanız önemlidir.

6. **Anahtar Kelimeler**: CV'nizde kullanacağınız anahtar kelimeler, başvurduğunuz pozisyona uygunluğunuzu ve dikkat çekmenizi sağlar.

7. **Referanslar**: Referanslarınızı dikkatli seçmek ve profesyonel bir ortamdan seçtiğinize dikkat etmek, güvenilirliğinizi artırır.

CV'nizin işverenlerin dikkatini çekebilmesi ve sizi en iyi şekilde temsil edebilmesi için yukarıdaki ipuçlarına dikkat etmek önemlidir. Başvurduğunuz pozisyona uygun olarak CV'nizi özelleştirmeyi de unutmamalısınız. Umarım bu ipuçları size yardımcı olur.

Geri