AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Başamel Soslu Fırında Kabak

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Başamel Soslu Fırında Kabak Tanımı İçin Gereçler
2 adet kabak
5 adet kiraz domates
1 kaşık tam buğday unu
Kaşar
1 yemek kaşığı tereyağı
200 ml süt
Bir tutam tuz
Bir tutam karabiber
1-2 kısım taze kekik

Başamel Soslu Fırında Kabak Tanımı Yapılışı

Kabakları halka halka doğruyoruz.
Borcamı biraz yağ ile yağlayıp diziyoruz.
Beşamel sos için; terayağını un ile kavuruyoruz.
Düzgünce kavrulduktan sonra sütü yavaş yavaş ekleyip karıştırıyoruz.
Hazırladığımız sosu kabakların üstüne döküyoruz.
Evvelce ısıtılmış fırında 220 derecede 20 dk pişiriyoruz.
Rendelenen kaşarları ve kiraz domatesleri üstüne serpiyoruz ve 5 dk daha pişiriyoruz. Afiyet olsun .
 
Geri
Üst