AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Başak Akbay Kimdir

haberci

Yeni Üye
Başak Akbay, 9 nisan 1987 yılında Trabzon ’da doğdu Babası Trabzon ’lu, annesi İzmir ’lidir İlkokulu ve ortaokulu Trabzon 100yıl ilköğretim okulunda, liseyi ise Trabzon Yunus Emre Lisesinde okumuştur
Lise yıllarında 2000 yılında Trabzon ’da Devlet Tiyatrosunda açılan tiyatro kursuna 1 sene devam etti 2005 ve 2006 yıllarında Hacettepe Ünv Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Oyunculuk Bölümünü okudu ve oradan mezun oldu
Başak Akbay dans üzerine yoğunlaşmış ve Salon Dansları ile Modern Dans eğitimi almıştır Başak Akbay, 2007 – 2008 sezonunda, Konservatuvar 3 sınıfta Hristo Boytchev ’in yazdığı “Titanik Orkestrası adlı oyunda oynadı 2008 sezonunda, 4 sınıfta Eugne Ionesco ’nun yazdığı “Kel Şarkıcı adlı oyunda oynadı
İki sene süren bu profesyonel oyunundaki rolü için ona 9 Lions Tiyatro Ödüllerinden Kerem Yılmazer “Genç Kabiliyet Teşvik Ödülü verilmiştir Keza Tiyatro Kafe ’de “Sizden Benden Bizdende rol almıştır
Başak Akbay Resimleri
*

Başak Akbay, 9 Nisan 1987 tarihinde Trabzon'da doğmuştur. Babası Trabzon'lu, annesi ise İzmir'lidir. İlkokul ve ortaokulu Trabzon 100. Yıl İlköğretim Okulu'nda okumuş, lise eğitimini ise Trabzon Yunus Emre Lisesi'nde tamamlamıştır.

Lise yıllarında 2000 yılında Trabzon Devlet Tiyatrosu'nda açılan tiyatro kursuna katılmış ve bir yıl boyunca bu kursa devam etmiştir. Daha sonra 2005 ve 2006 yıllarında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Oyunculuk Bölümü'nde eğitim almış ve mezun olmuştur.

Başak Akbay, dans konusuna da ilgi göstermiş ve Salon Dansları ile Modern Dans eğitimi almıştır. Konservatuvardaki eğitim yıllarında çeşitli oyunlarda sahne almıştır. 2007-2008 sezonunda Konservatuvarın 3. sınıfında Hristo Boytchev'in "Titanik Orkestrası" adlı oyununda rol almış, 2008 sezonunda ise 4. sınıfta Eugne Ionesco'nun "Kel Şarkıcı" adlı oyununda sahne almıştır.

Bu profesyonel sahne deneyimleri sonucunda aldığı performansıyla 9 Lions Tiyatro Ödülleri'nden Kerem Yılmazer "Genç Kabiliyet Teşvik Ödülü"ne layık görülmüştür. Ayrıca Tiyatro Kafe'de de "Sizden Benden Bizdende" adlı oyunda rol almıştır.

Başak Akbay'ın sanat kariyeri ve tiyatro alanındaki başarıları kendisine gelecekte daha da parlak fırsatlar sunabilir. Güzel bir sanat hayatı dileriz.

Geri