AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Başak Akbay Biyografi

haberci

Yeni Üye
Başak Akbay, 9 nisan 1987 yılında Trabzon ’da doğdu Babası Trabzon ’lu, annesi ise İzmir ’lidir İlkokulu ve ortaokulu Trabzon 100yıl ilköğretim okulunda, liseyi ise Trabzon Yunus Emre Lisesinde okumuştur Lise yıllarında 2000 yılında Trabzon ’da Devlet Tiyatrosunda açılan tiyatro kursuna 1 yıl devam etti 20052006 yılları arasında Hacettepe Ünv Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Oyunculuk Bölümünü okudu ve oradan mezun oldu Başak Akbay dans üzerine yoğunlaşmış ve Salon Dansları ile Çağdaş Dans eğitimi almıştır Başak Akbay, 20072008 sezonunda, Konservatuvar 3 sınıfta Hristo Boytchev ’in yazdığı “Titanik Orkestrası adlı oyunda oynadı 2008 sezonunda, 4 sınıfta Eugne Ionesco ’nun yazdığı “Saçsız Şarkıcı adlı oyunda oynadı İki sene süren bu profesyonel oyunundaki rolü için ona 9 Lions Tiyatro Ödüllerinden Kerem Yılmazer “Genç Yetenek Teşvik Ödülü verilmiştir Hem Tiyatro Kafe ’de “Sizden Benden Bizdende rol almıştır Başak Akbay, sporu sevmekte ve Eskrim yapmaktadır 2008 sezonunda Ankara Devlet Tiyatrosu göre sahneye konan 'Aç Sınıfın Laneti' adlı tiyatro oyununda ödev almıştır Başak Akbay, Fox tv'de yayınlanan Deniz Yıldızı dizisinde yılından bu yana Pelin Atabay karakterini canlandırmaktadır
Başak Akbay Resimleri
*

Başak Akbay, 9 Nisan 1987'de Trabzon'da doğmuştur. Babası Trabzonlu, annesi ise İzmirli olan Başak Akbay, ilkokulu ve ortaokulu Trabzon 100. Yıl İlköğretim Okulu'nda okumuş, lise eğitimini ise Trabzon Yunus Emre Lisesi'nde tamamlamıştır. Lise yıllarında Trabzon'daki Devlet Tiyatrosu'nda açılan tiyatro kursuna katılarak tiyatro eğitimi almıştır.

2005-2006 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Oyunculuk Bölümü'nde eğitim görmüş ve mezun olmuştur. Dans konusuna da ilgi duyan Başak Akbay, Salon Dansları ve Çağdaş Dans eğitimleri almıştır.

Profesyonel tiyatro kariyerine adım atan Başak Akbay, Konservatuvar'da öğrenciyken çeşitli oyunlarda rol almıştır. Hristo Boytchev'in "Titanik Orkestrası" ve Eugène Ionesco'nun "Saçsız Şarkıcı" adlı oyunlarında sahne almış ve performansıyla ödüller kazanmıştır.

Ayrıca sporu seven Başak Akbay, eskrim ile ilgilenmektedir. Ankara Devlet Tiyatrosu'nda sahnelenen "Aç Sınıfın Laneti" adlı tiyatro oyununda da rol almıştır.

Son olarak, Fox TV'de yayınlanan Deniz Yıldızı dizisinde 2018 yılından itibaren Pelin Atabay karakterini canlandırmaktadır. Başak Akbay'ın kariyeri ve yetenekleriyle dikkat çeken bir oyuncu olarak bilinmektedir.

Geri