AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Basa islak bez koymak atesi dusurur mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Başa ıslak bez koymak ateşi düşürür mü?​

Bunun için bir tasa ılık su koyun. Bez ya da havluyu ıslatarak alın, koltuk altı ve kasık gibi dolaşımın çok olduğu bölgelere kompres yapın. Isınan bezleri yeniden tastaki ılık suda ıslatarak bu işlem tekrarlayın. * Ateşi düşmüyorsa ılık duş aldırın.

Ateşi en hızlı ne düşürür?​

Diyorsanız şu yöntemleri denemenizde fayda var:
Ateşli havalede ilk yardım nasıl yapılır?
Ateşli havalede ilkyardım nasıl olmalıdır?
- Öncelikle ıslak havlu ya da çarşafa sarılır.
- Ateş bu yöntemle düşmüyorsa oda sıcaklığında bir küvete sokulur.
- Acilen doktora ulaşılmalıdır.
- Huysuzluk, uykusuzluk, iştahsızlık, solunumda zorluk ve ağır baş ağrısı varsa tekrar tıbbi yardım istenmesi gerekir.

Ateşli havale geçiren çocuğa ne yapılır?​

Ateşi olan çocuğun hemen üstü açılmalıdır. Titrese dahi kesinlikle üzeri örtülmemeli, oda fazla ısıtılmamalıdır. Ateş düşürülemiyorsa çocuğun kilosuna uygun ölçekte ateş düşürücü şurup verilmelidir. Ilık su ile vücudu silinmeli; koltuk altı, alın, göğüs ve kasıklara pansuman yapılmalıdır.

Yüksek ateşi düşürmek için ne yapmalı?​

Ateşi Ne Düşürür? Evde Ateş Düşürmek İçin 9 Etkili Yöntem
Ibrahim saraçoğlu ateş nasıl düşürülür?
İBRAHİM SARAÇOĞLU’NDAN ATEŞ DÜŞÜREN TARİF: Evinizde bulundurduğunuz ıhlamurdan bir miktarını kaynatın. Ardından kaynattığınız ıhlamurun suyundan 1 su bardağı kadarını ayırıp içine 1 çay kaşığı nane ekleyin. 10 dakika beklettikten sonra hasta kişiye içirin, terlerse ateşi düşüyor demektir.

Limon suyu ateşi düşürür mü?​

Ateş düşürmek için limon kullanmak tek başına elbette etkili değildir. Vücut ısısı 37.5 dereceye ulaştığında limon suyu içirilebilir. Çocuklar, limonu ekşi olduğu için yemek istemeyebilirler. Çorapları limon suyuna batırıp çıkararak, çocuklara giydirmek de ateşi düşürmeye yardımcı olacak etmenlerden birisidir.

Havale ilk yardım nedir?​

Başının altına yumuşak bir şey koyun. Yan çevirin, böylece tükürüğü ve kusmuğu ağzından yere akar. Ağzına hiçbir şey koymayın. Çocuk arka arkaya havale geçiriyorsa veya havale 3-5 dakikadan uzun sürmüşse tıbbi destek gereklidir.
Havale geçirmek için ne yapmalı?
Havaleler genellikle birkaç dakika içinde kendiliğinden durur. Eğer çocuğunuzun havale nöbeti 10 dakikadan uzun sürerse ya da tekrarlayan havaleler geçiriyorsa hemen acil yardım almalısınız. Eğer havale 15 dakikayı geçerse doktorunuz durdurmak için ilaç tedavisi uygulayabilir.

Ateşli havalede ne yapılır?​

Ateşli havalede ilk yapılacak şey, çocuğa pozisyon vermek, çocuğun dilinin ve ağzındaki sekresyonların solunum yoluna kaçmasını engellemek için yan pozisyona almak gerekiyor. Bu esnada hızlıca bir şekilde kıyafetlerinin çıkarılması gerekiyor.

Ateşli havale kaç yaşına kadar sürer?​

Beyin gelişiminin hızlı olduğu dönemlerde görülür 3 ay ile altı yaş arasındaki çocuklarda, vücut ısısının yükseldiği durumlarda görülen nöbetler ateşli havale olarak tanımlanır. Altı yaşına kadar, sağlıklı 100 çocuktan 2-4 tanesinde görülebileceği biliniyor.
Yüksek ateşi düşürmek için evde neler yapılabilir?
Ateşi Ne Düşürür? Evde Ateş Düşürmek İçin 9 Etkili Yöntem
- Islak Çorap.
- Ilık Duş
- Bol Su İçin.
- Islak Bez.
- Sıvı Gıda Tüketimi.
- Kalın Kıyafetlerden Uzak Durun.
- Meyve Tüketimi – Vitamin Takviyesi.
- Kekik ve Kekik Çayı

Geri