Bas koseyi nasil yazilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
227.959
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Baş köşeyi nasıl yazılır?​

Bu kelime genellikle Baş köşe şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Başköşe şeklinde olmalıdır.
Yayınlarından nasıl yazılır?
Yayınevi TDK kurallarına göre bitişik şekilde yazılmaktadır. Yayınevi kelimesini ayrı şekilde kesinlikle yazamazsınız. Yayınevi yazmak istediğinizde bu kelimeyi bitişik şekilde yazmanız gerekmektedir.

Omuz omuza nasıl yazılır?​

İsim durum ekleri ve iyelik ekiyle yapılan ikilemeler de ayrı yazılır: baş başa, diz dize, el ele, göz göze, iç içe, omuz omuza, yan yana; baştan başa, daldan dala, elden ele, günden güne, içten içe, yıldan yıla; başa baş, bire bir (ölçü), dişe diş, göze göz, teke tek; ardı ardına, boşu boşuna, günü gününe, peşi peşine …
Hüsnü Kuruntu nasıl yazılır?
işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Hüsnü kuruntu şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Hüsnükuruntu şeklinde olmalıdır.
“Değerbilmez mi?” yoksa “Değer bilmez mi?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Değer bilmez şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Değerbilmez şeklinde olmalıdır.
Omuzu nasıl yazılır TDK?
işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Omuzuna şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Omzuna şeklinde olmalıdır.

Hüsnü kuruntu ne demek TDK?​

kuruntunun zararsız ama aynı zamanda gereksiz olanı anlamına gelen deyim.aslı hüsn-ü kuruntudur. birde bunun “hüsnükuruntu” veya “hü’snükuruntu” şeklinde birleşik yazılanı vardır ki, tdk yazım kılavuzuna göre; “herhangi bir durumu safça kendinden yana iyiye yorma” anlamına gelir.
Husnukuruntu nasıl yazılır TDK?
“Hüsnükuruntu mu?” yoksa “Hüsnü kuruntu mu?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Hüsnü kuruntu şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Hüsnükuruntu şeklinde olmalıdır.

Değer bilmez neden bitişik yazılır?​

‘Değer’ ve ‘bilir’ kelimelerinin bir araya gelmesiyle oluşan ve dilimizde ‘değeri olan şeylere, kimselere önem veren, onları koruyan ya da onlara saygı gösteren (kimse)’ anlamını ifade eden kelimenin doğru yazılışı, ‘değerbilir’ şeklinde bitişik olmalıdır. ‘Değer bilir’ şeklindeki ayrı ayrı yazımı ise yanlıştır.
 
Geri
Üst