Bas agrisi icin tomografi nasil cekilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
264.936
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Baş ağrısı için tomografi nasıl çekilir?​

Beyin tomografisi sırasında hastalar ağrı ve acı gibi bir hisle karşı karşıya kalmazlar. Beyin tomografisi, hastanın görüntülenecek bölgesi baz alınarak kafa bölgesine odaklanarak çekilmektedir. Beyinde medyada gelen hasara göre ilaçlı ya da ilaçsız olarak çekilmektedir.

Beyin tomografisi, hastanın görüntülenecek bölgesi baz alınarak kafa bölgesine odaklanarak çekilmektedir. Beyinde medyada gelen hasara göre ilaçlı ya da ilaçsız olarak çekilmektedir. Beyin tomografisi çekim süresi taranacak bölgeye ve hastalığın şiddetine bağlı olarak değişmektedir.

Beyin tomografi zararlı mı?​

Tomografide radyasyon oranı çok düşük değil elbette, yüksektir. Ancak yeni çıkan tomografi cihazlarıyla radyasyon oranları azalıyor. Tomografide alınan radyasyona “Hiroşima’daki radyasyon gibi” benzetmeler yapmak büyük iddialardır. Bu konuda panik yaratılmamalıdır.
Beyin tomografisi çekimi ne kadar sürer?
İşlem genellikle bir hastanede veya görüntüleme merkezinde yapılır. Beyin tomografisi çekiminin tamamlaması yalnızca yaklaşık 5-10 dakika sürer. İşlem sırasında takıları ve diğer metal nesneleri çıkarmalısınız.
Beyin tomografisinde neler belli olur?
Beyin tomografisi, kafa yaralanmaları, inme, beyin tümörleri ve diğer beyin ile ilgili hastalıkların teşhis edilmesinde yararlanılan bir tıbbi görüntüleme yöntemidir. Daha detaylı olarak incelendiğinde beyin kanamaları başta olmak üzere kafa yaralanmaları gibi durumlarda da tomografi uygulanabilir.

Tomografide tümör görülür mü?​

Bilgisayarlı Tomografi Sonuçları Radyoloji uzmanı bu görüntüleri yorumlar ve rapor gönderir. Radyoloji uzmanı görüntülerde herhangi bir tümör, kan pıhtısı, kırık veya diğer anormallikler görmediyse Bilgisayarlı Tomografi sonuçları normal olarak kabul edilir.

Hangi durumlarda tomografi çekilir?​

Beyinde var olduğu düşünülen tümör, kafa yaralanmaları, inme, beyin kanaması ve diğer beyin ile ilgili hastalıkların teşhisinde kullanılan BT, hızlı ve etkili bir görüntüleme yöntemi olduğu için sıklıkla kullanılır.
Beyin tomografisi hangi durumlarda çekilir?
Beyin tomografisi ne kadar radyasyon yayar?
BİLGİSAYARLI TOMOGRAFİ Bu radyasyonun şiddeti doğal fon ile 100 mSv (genel kabul olarak) arasında öngörülmektedir.
Bilgisayarlı tomografi daha çok kemik yaralanmalarında, ciğer ve göğüs problemlerinde ve kanser teşhisinde kullanılan radyolojik görüntüleme sistemdir. MR ise tendon yaralanmalarında, omurilik problemlerinde, beyin tümorlerinde ve yumuşak bağ doku teşhisinde kullanılan bir yöntemdir.
 
Geri
Üst