Barolarin hukuki niteligi nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
213.672
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Baroların hukuki niteliği nedir?​

“Çağımızın ihtiyaçlarına uygun kanun yapmak ve onu iyi uygulamak, uygarlık ve ilerleme sebeplerinin en önemlilerindendir.” Türkiye Barolar Birliği, bütün baroların katılımıyla oluşan, kamu kurumu niteliğinde, tüzel kişiliği haiz bir üst meslek kuruluşudur.

Baro nedir ne işe yarar?​

Baro, avukatların kayıtlı olduğu kamu kurumu niteliğindeki bir meslek kuruluşudur. Barolar, yasaların bir meslek kuruluşu olarak kendilerine yüklediği görevlerinin yanında, yargı sisteminin bir parçası olarak avukatların kurumsal örgütü niteliğindedir ve hukukun gelişmesine katkıda bulunurlar.
Baro ilçe temsilcisi ne iş yapar?
Temsilci, Avukatlık Kanunu ve baro yönetim kurulunun kararları doğrultusunda ve onların gözetiminde görev yapar. Baro yönetim kurulu, staj ve baroya ait diğer görev ve etkinlikleri düzenler ve gözetir. İlgili defter ve kayıtları tutarlar, üyeler, kurum, resmi daireler ve baro arasındaki koordinasyona yardımcı olurlar.

Baroların kamu tüzel kişiliği var mıdır?​

Barolar ise Anayasa’nın 135. maddesinde güvence altına alınan kamu tüzel kişiliğini haiz kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarıdır.

Baro komisyonları ne işe yarar?​

1) Meclis, komisyon ve kurullar; sosyal, mesleki ve kültürel ilişkilerin gelişimini ve işlevselliğini sağlamak ve ayrıca baro yönetimine danışma mercii olarak hizmet vermek üzere Baro Başkanlığı ile irtibatlı olarak kurulu bulunan yapılardır.
Baro temsilcisi ne demek?
Baroyu temsil etmek. Baro yönetim kuruluna başkanlık etmek. Günlük idari işlemleri yürütüldüğünü takip etmek. Genel kurul, yönetim ve disiplin kurullarının aldıkları kararların yerine getirildiğini takip etmek.
Kurucular kurulu en geç altı ay içinde organ seçimlerini yapmak üzere kuruluş genel kurulunu toplar ve yeni baronun kuruluşunu tamamlayarak Birliğe bildirir. Baro bu bildirimle tüzel kişilik kazanır. Baronun kuruluşu, Türkiye Barolar Birliği tarafından Adalet Bakanlığına bildirilir.
Baro Başkanın Görev ve Sorumlulukları Nelerdir Baroyu temsil etmek. Baro yönetim kuruluna başkanlık etmek. Günlük idari işlemleri yürütüldüğünü takip etmek. Genel kurul, yönetim ve disiplin kurullarının aldıkları kararların yerine getirildiğini takip etmek.
 
Geri
Üst