AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Barkod sayilari ne anlama gelir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.798
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Barkod sayıları ne anlama gelir?​

Bu sayılar kitapları tanımlar. İlk üç basamaktan sonra gelen 4 haneli rakam ürünü üreten firmanın kodudur. Üretici kodundan sonra gelen 5 basamaklı rakam ürünün kodunu ifade eder. Son rakam ise kontrol kodudur.

Barkod nereden ve nasıl alınır?​

Barkod nereden ve nasıl alınır?
Barkod almak isteyen üreticiler, ithalatçılar, dağıtıcılar ve ihracatçılar öncelikle Milli Mal Numaralama Merkezine üye olmalıdır. Buraya üye olan firmalar EAN-UCC numarası verilmektedir. Verilen numara sadece o firmaya ait olmaktadır. Başka bir firma tarafından kullanılması mümkün değildir.

Barkod açılımı nedir?​

Barkod açılımı nedir?
Barkod, çubuk kod ya da çizgi im, verilerin görsel özellikli makinelerin okuyabilmesi için çeşitli kodlama yöntemleriyle sunulmasıdır.

EAN-13 barkod nasıl oluşturulur?​

GTIN-13 Veri yapısı kullanılarak oluşturulan ticari ürün grup numaraları, ITF-14 ya da GS1-128 barkod alfabesi ile simgelendiğinde 13 basamaklı numaranın başına “0” (sıfır) getirilerek, numara 14 basamağa tamamlandıktan sonra basılır.

Barkod en fazla kaç haneli olur?​

Barkod en fazla kaç haneli olur?
EAN-13 barkodu (özgün adı European Article Number ama kısaltma değişmediği halde artık International Article Number olarak adlandırılıyor) 13 haneli (12 hane + kontrol hanesi) barkodlama standardıdır.

12 haneli barkod nedir?​

12 haneli barkod nedir?
Evrensel Ürün Kodu (UPC), Amerika Birleşik Devletleri’nde perakende ambalaj için yaygın olarak kullanılan 12 haneli bir barkoddur.

E devlet barkod numarası nasıl alınır?​

İşlemi yapmak için telefonunuza ya da tabletinize “e-Devlet Belge Doğrulama” uygulamasını indirmeniz gerekmektedir. Uygulama ile belgede yer alan ilgili kare kodu okutarak ya da barkod numarasını girerek belgenizi doğrulayabilirsiniz.

Ticaret Odasından barkod nasıl alınır?​

Ticaret Odasından barkod nasıl alınır?
Barkod Numarası alabilmeniz için Ticaret Odası veya Esnaf Sanatkarlar Odası’na kayıt olmak mecburidir. Odalardan alınacak olan Faaliyet Belgeleri ile Barkod işlemleriniz tamamlanmaktadır.

8 6 8 nerenin barkodu?​

8 6 8 nerenin barkodu?
Barkod Sistemi (GS1 Sistemi) merkezi Brüksel’de bulunan GS1 Organizasyonu tarafından yönetilmektedir. GS1 Organizasyonu GS1 Türkiye’ye 868 veya 869 önekini tahsis etmiştir, başka bir ifade ile GS1 Türkiye üyelerine 868 veya 869 öneki ile başlayan firma önekleri vermektedir.

Barkodu kim buldu kısaca?​

Norman Joseph WoodlandBarkod / Yaratıcısı

13 haneli barkod nasıl alınır?​

13 haneli barkod nasıl alınır?
EAN kodu rastgele kullanımlı bir kod değildir. EAN-13 kodunun TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) bünyesine bulunan Mal Numaralandırma Merkezine yapılacak başvuru ile alınmaktadır.

EAN kodu nasıl bulunur?​

EAN kodu nasıl bulunur?
Ürününüzün ambalajındaki (veya kapağındaki) barkodun üst veya alt kısmında bulunan ISBN, UPC veya EAN kodlarına bakın. GTIN-14 kodları kargo konteynerinde bulunur.

13 haneli barkod nedir?​

EAN-13 barkodları dünya çapında genellikle perakende olarak satılan ürünlerin işaretlenmesi için kullanılmaktadır. EAN-13 ile barkodlanmış numaralar ürünlerin tanımlanmasını sağlar, bu barkodlar Japonya’da Japanese Article Number (JAN) olarak da adlandırılır.

Barkod türleri nelerdir?​

Barkod türleri nelerdir?
Dünya üzerinde kullanılan çok değişik Barkod Çeşitleri vardır. Yaygın olarak kullanılan barkod türleri UPC, EAN, EAN-13, EAN-8, Code 39, Code 93, Code 128 dir. En çok kullanılanlar UPC ve EAN ‘dir.

Barkod numarası kaç rakamdan oluşur?​

Barkod numarası kaç rakamdan oluşur?
 
Barkod sayıları, ürünleri ve firmaları tanımlamak amacıyla kullanılan özel sayı dizileridir. Barkod numaraları genellikle belirli bir standart üzerinden oluşturulur ve farklı bilgileri içinde barındırabilir. Örneğin, EAN-13 barkodları 13 haneli olup; ilk üç basamak ülke kodunu, sonraki 4 hanelik kısım üretici firmayı, ve buna ek olarak gelen 5 hanelik kod ise ürünü temsil eder. Son hane ise kontrol hanesidir.

Barkodlar genellikle firmaların üye oldukları uluslararası kuruluşlar tarafından verilir. Üreticilerin, ithalatçıların, dağıtıcıların ve ihracatçıların barkod almak için ilgili kuruluşlara başvurması gerekmektedir. Barkod numaraları, firmalara özel olarak verilir ve başka bir firma tarafından kullanılması mümkün değildir.

Barkodlar genellikle çubuk kod ya da çizgi im olarak adlandırılırlar. Verilerin görsel özellikli makineler tarafından okunabilmesi için çeşitli kodlama yöntemleriyle sunulurlar. Barkodlar, ürünlerin tanımlanmasını sağlar ve otomatik veri okuma sistemlerinde kullanılırlar.

EAN-13 barkodu oluşturulurken GTIN-13 veri yapısı kullanılarak ticari ürün grup numaraları ITF-14 veya GS1-128 barkod alfabesi ile simgelendiğinde 13 basamaklı numaranın başına "0" (sıfır) getirilerek, numara 14 basamağa tamamlanır ve basılır.

Barkod türleri arasında en yaygın olanlar UPC, EAN, EAN-13, EAN-8, Code 39, Code 93, Code 128 gibi çeşitli barkod türleri bulunmaktadır. Bu barkod çeşitleri farklı endüstrilere ve kullanım alanlarına göre tercih edilebilir.

Barkod numaraları genellikle belirli bir standart doğrultusunda oluşturulurlar ve belirli bir uzunluğa sahiptirler. Örneğin, EAN-13 barkodu 13 rakamdan oluşurken, UPC barkodları genellikle 12 rakamdan oluşur. Oluşturulan barkod numarasının son hanesi genellikle bir kontrol hanesidir ve hata tespiti için kullanılır.
 
Geri
Üst