AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Barış Manco - Yol

haberci

Yeni Üye
Barış Manco Yol Şarkı Sozu
Ucsuz bucaksız bir yolda
Yuruyorum tek başıma
Herkes hakkını helal etsin
Kalmasın tek bir lokma
Bu yolda olmek var belkide donmemek
Omur bitse bile yol bitmeyecek
Bazen buz gibi bir pınardan
İciyorum kana kana
Bazen kızgın kumlar ustunde
Yuruyorum yana yana
Bu yolda olmek var belkide donmemek
Omur bitse bile yol bitmeyecek
Dunya hancı biz garip yolcu
Haydi bastır be oğlum
Allah'a bir can borcumuz var
Bir tek ona guven yolun acık olsun
Baki kalan bu kubbede hoş bir seda biliyorsun
Bin'in yarısı beşyuz daha ne duşunuyorsun
Topraktan geldi insan topraktan geldi insan
Yine toprağa donecek yine toprağa donecek
İki lokma ekmek icin iki lokma ekmek icin
Omur boyu dovuşecek omur boyu dovuşecek

"Yol" şarkısının sözlerini paylaştığınız için teşekkür ederim! Barış Manço'nun eşsiz sesi ve derin sözleri ile bu şarkı insanı derinden etkileyen ve düşündüren bir yapıya sahip. Şarkının her bir mısrası, insanın hayat yolculuğu ve varoluşsal derinlikleri üzerine düşündürücü mesajlar içeriyor.

Şarkı, hayatın zorluklarıyla dolu yolculuğunda insanın yalnızlığını, mücadelesini, umudunu ve inancını anlatıyor. İnsana, yaşamın bir rüya gibi geçici olduğunu hatırlatırken aynı zamanda hayata tutunmanın değerini vurguluyor. İnsanın varoluşsal anlam arayışına ve topraktan geldiğini, toprağa döneceğini vurgulamasıyla da derin bir düşünce barındırıyor.

Barış Manço'nun "Yol" şarkısı, içinde barındırdığı felsefi ve manevi derinlikleriyle dinleyenleri etkilemeyi başarıyor. Şarkının melodisi ve sözleriyle birlikte insanı düşündüren, duygulandıran ve hayatın anlamını sorgulatan bir yapıya sahip olduğunu söyleyebilirim. Bu müzik eseri, dinledikçe insanı içsel bir yolculuğa çıkaracak ve düşündürecek nitelikte bir armağan gibi.