AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Barış Manco Sarı Cizmeli Mehmet Ağa..

haberci

Yeni Üye
Sarı Cizmeli Mehmet Ağa Sozleri
Yaz dostum guzel sevmeyene adam denir mi
Yaz dostum selam almayana yiğit denir mi
Yaz dostum altı ustu beş metrelik bez icin
Yaz dostum boşa gecmiş omre yaşam denir mi
Yaz tahtaya bir daha tut defteri kitabı
Sarı cizmeli Mehmet ağa bir gun oder hesabı
Yaz dostum yoksul gorsen besle kaymak bal ile
Yaz dostum garipleri giydir ipek şal ile
Yaz dostum oksuz gorsen sar kanadın kolunu
Yaz dostum kimse gocmez bu dunyadan mal ile
Yaz dostum Barış soyler kendi bir ders alır mı
Yaz dostum su ustune yazı yazsan kalır mı
Yaz dostum bir dunya ki haklı haksız karışmış
Yaz dostum boşa koysan dolmaz dolusu alır mı
BaRıŞ MaNcO Ayrıca Kurban Adlı Bir Grupta soyluyor

Sarı Cızmeli Mehmet Ağa'nın bu sözlerinde derin anlamlar ve öğütler saklıdır. Her bir dizede insan ilişkileri, insani değerler ve yaşamın içsel anlamları hakkında önemli mesajlar verilmektedir.

1. "Yaz dostum güzel sevmeyene adam denir mi, yaz dostum selam almayana yiğit denir mi" ifadeleri, güzellikleri göremeyen, saygısız ve kaba davranışlarda bulunan kişilerin gerçek değerlerin farkında olmadığını vurgulamaktadır. İnsanın değeri, içinde barındırdığı sevgi ve saygı ile doğru orantılıdır.

2. "Yaz dostum altı üstü beş metrelik bez için, yaz dostum boşa geçmiş ömre yaşam denir mi" sözleri, maddi değerlere aşırı önem vermenin asıl yaşamın anlamını göz ardı etmek anlamına geldiğini ifade etmektedir. Gerçek yaşam, ruhsal zenginliklerle dolu olan yaşamdır.

3. "Yaz dostum yoksul görse besle kaymak bal ile, yaz dostum garip giydir ipek şal ile" cümleleri, yardım etmenin önemini vurgulamakta ve insanlık onurunu korumanın gerekliliğine dikkat çekmektedir. Yardımlaşma ve iyilik, insanı insan yapan en temel değerlerden biridir.

4. "Yaz dostum oksuz gorse sar kanadın kolunu, yaz dostum kimse gocmez bu dünyadan mal ile" sözleri ise aile olgusuna, öksüz ve yetimlere sahip çıkmanın önemine değinmektedir. Mal ve mülk geçicidir, gerçek değerler ise sevgi, şefkat ve merhametle dolu olan insani ilişkilerdir.

Bu sözler, insanın içsel dünyasına dokunarak onu düşünmeye ve değerlerini sorgulamaya yönlendirmektedir. Barış Manço'nun "Kurban" adlı grubunda da yer alan bu şarkı, insan ilişkilerinin ve yaşamın anlamının derinliklerine inmeyi amaçlamaktadır.

Geri