Bardakta Kedidili Balkabaklı Tatlı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Bardakta Kedidili Balkabaklı Tatlı Tanımı İçin Materyaller
1 dilim kabak
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı su
Kreması için
1 poşet toz krem şanti
1 su bardağı süt
1 paket kedidili bisküvi
1 su bardağı süt
Süslemek için
Fıstık tozu

Bardakta Kedidili Balkabaklı Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Kabakları soyup dilimleyelim.
Düdüklü tencerenin içerisine dilimlenmiş kabakları alalım pişirelim.
Pişmiş kabakları birinci evvel çatalla ezilir.
Yarım şu bardağı şu ve şeker eklenir sonra blendir ile pürüzsüz hale getirilir.
Kaynamaya başlayınca ocağın altı kapatılır.
Uygun bir kabin içerişine krem şanti tozunu ve sütü birleştirip mikser ile çırpılır ve buzdolabında 30 dakika kadar bekletilir.
Kedidili bisküvilerimizi ikiye bölüp süte batırarak bardaklara paylaştırılır.
Soğumuş olan kremşantiyi ve kabak tatlımızın püresini farklı başka sıkma torbalarına dolduralım.
En sonunda bardaklara dilediğiniz halde paylaştırılır.
Üzerine ister ceviz ile yahut fıstık tozu ile süsleyebilirsiniz. Hazır olmuş tatlıları 1 saat kadar buzdolabında bekletin. Afiyet olsun .
Bardakta Kedidili Balkabaklı Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst