- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Bardakta iki kaşık çıkması ne anlama gelir?
geçen gün garson kız bardağıma uçları olmayan iki kaşık bıraktı. amacını anlayamadım. ”seninle bir elma’nın iki yarısı olabiliriz” mesajı vermek istemiş olabilir. “birisi ile çayını karıştır, öbür kaşığı da götüne sok.” mesajını vermektir.Çay kaşığı ne işe yarar?
uzun ince kısmı zorda kalındıgı zamanlarda tornavida olarak kullanılabilen en küçük kaşık.
Çay ikramı nasıl yapılır?
ÇAY BARDAĞINI DOLDURURKEN…
- Çay doldururken önce boş bardağı, tabağa koyun ve sonra çayı doldurun.
- Ayrıca çay doldurmadan önce mutlaka çay süzgeci kullanmanız gerekiyor.
- Kaşığı hiçbir zaman bardak içinde servis edilmemesi gerekiyor.
Çay bardağının üzerini kaşıkla kapatmak hangi anlama gelir?
nezaket kuralları gereği “o kaşığı niye bardağın üzerine kapadım ben” diye soramazsınız. genelde daha çay içmeyeceğim anlamına gelen harekettir. genelde karadeniz de kullanılan bir adettir ya da adetimsidir.Çay tiryakileri çayı nasıl içer?
Çay, mümkünse ince bellide içilir Çünkü ince belli bardak, alt kısmının ısısını koruyabilir ve içindeki çay hemen soğumaz. İnce belli bardak, sırf bu sebepten, geçtiğimiz aylarda, Avrupalılar tarafından en iyi viski bardağı kabul edilmiştir.
Protokole çay servisi nasıl yapılır?
Çay veya kahve tabağa döküldüğün de tabak alınması mümkün değilse tabağa kâğıt peçete konabilir. Çay, kahve, süt, meyve suyu ve su servisi konuğun sağından yapılır; boş bardak ve fincanlar solundan alınır.
Şirketlerde çay servisi nasıl yapılır?
Her kişi için bir servis tabağı, çatal, bıçak ve bir peçete konur. Çay masasında servis sağ tarafta bulunan çay fincanına sağdan yapılır. Kişinin önünde bulunan servis tabağı pasta veya küçük kanapelerin yenmesi için yardımcı olur.Çay tiryakisi ne demek?
çayı ince belli cam bardaktan başka bardakta içmeyen, poşet çay’ı asla ağzına sürmeyen çay hastalarına verilen ad.