AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bardakta haslanmis misir nasil yapilir?

Editör

Yeni Üye

Bardakta haşlanmış mısır nasıl yapılır?​

Bardakta Mısır Nasıl Yapılır?
- 1. adım: Küçük bir tencereye 3 bardak su koyup kaynatın.
- 2. adım: Daha sonra kaynayan tencerenin üzerine bir süzgeç koyun.
- 3. adım: Süzülen mısırları süzgecin içerisine atın.
- 4. adım: 10-15 dakika mısırların su buharında pişmesini sağlayın.

1 tane közde mısır kaç kalori?​

1 tane közde mısır kaç kalori?
Közlenmiş mısırlar pek çok kişi tarafından sevilmektedir. Hatta ızgara üreten firmalar özel olarak mısır bölmesine sahip ızgara üretmeye başlamıştır. Mısır sevenler için közlenmiş 1 mısır kaç kalori bilgilerini merak edecek olursanız şu değeri görebilirsiniz: Közlenmiş 1 koçan mısır kaç kalori: 120 kalori.

Mısır hangi organlarımıza iyi gelir?​

Sindirim sistemi için faydalıdır: Mısır lif açısından oldukça zengindir. Mısırın yüksek miktarda karbonhidrat içermesi sindirim sistemi ve bağırsak sağlığını korur. Sindirim sistemi sağlığı açısından oldukça faydalı olan mısırın bu özelliği sayesinde bağırsak sendromu, kabızlık, ishal gibi sorunlar oluşmaz.

Karatay diyetinde haşlanmış mısır yenir mi?​

Karatay diyetinde haşlanmış mısır yenir mi?
İşte bunun içindir ki KARATAY DİYETİ’ni uygulayanlar mısırı mutfaklarına bile sokmazlar çünkü Prof. Dr. Canan Karatay ilk kitabı olan Bilimsel Gerçeklerle Kilo Vermenin ABC’si Karatay Diyeti (3) adlı ilk kitabında mısırı mutfağa hiç alınmaması gereken yiyecekler arasında sayıyor.
Hazır paket süt mısır nasıl yapılır?​
Evde Süt Mısır Tarifi Nasıl Yapılır?
- Dondurulmuş mısırlar bir tencereye alınır. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edilir. 10 dk pişmeye bırakılır.
- Pişen mısırlar bir süzgece alınır güzelce süzülür.
- Tekrar tencereye alınır. Sıcakken tereyağını ekleyin. Tuz ve istediğiniz baharatları ekleyerek 1-2 kere karıştırın.

Tane mısır nasıl haşlanır?​

Tane mısır nasıl haşlanır?
Tane tane ayıkladığınız mısırları derin bir tencere içine koyun. Üzerini 1 parmak geçecek kadar su koyun. Arzu ettiğiniz kadar tuz serpiştirip, 20dk kadar haşlayın. Mısırlar yeterince yumuşadığında ocaktan alın.

Bardakta haşlanmış mısır yapımı oldukça kolay ve pratik bir yöntemdir. İşte adım adım bardakta haşlanmış mısır nasıl yapılır:

1. İlk olarak küçük bir tencereye 3 bardak su koyup kaynatın.
2. Kaynayan suyun üzerine bir süzgeç yerleştirin.
3. Süzülen mısırları hazırladığınız süzgece yerleştirin.
4. Mısırların su buharında pişmesi için yaklaşık 10-15 dakika bekleyin.

Bu adımları takip ederek bardakta haşlanmış mısırınızı kolayca hazırlayabilirsiniz.

Közlenmiş mısırın kalori değeri de merak edilen konulardan biridir. Bir adet közlenmiş mısırın yaklaşık olarak 120 kalori olduğunu belirtmek isterim.

Mısırın sağlık açısından faydaları da oldukça önemlidir. Sindirim sistemi için faydalı olan mısır, lif açısından zengin olması nedeniyle sindirim sistemi ve bağırsak sağlığını korur. Bağırsak sendromu, kabızlık ve ishal gibi sorunlara iyi geldiği bilinmektedir.

Karatay diyetinde mısırın uygun olup olmadığı da merak edilen bir konudur. Prof. Dr. Canan Karatay'ın diyetinde mısırın önerilmediğini belirtmek isterim. Karatay diyetinde mısırın tüketilmemesi gereken yiyecekler arasında olduğunu söyleyebilirim.

Süt mısır tarifi de oldukça lezzetli bir seçenek olabilir. Dondurulmuş mısırların hazırlanması oldukça pratik bir süreçtir. Mısırların pişirilmesi ve baharatlar eklenmesiyle lezzetli bir süt mısır elde edebilirsiniz.

Tane mısır haşlama yöntemi ise oldukça basittir. Tane tane ayıkladığınız mısırları tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayarak lezzetli bir şekilde tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!

Geri