- Konu Yazar
- #1
Barbunya Pilaki Tanımı İçin Malzemeler
500 gram ayıklanmış barbunya
1 çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı sıcak su
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı salça
1 diş sarımsak
Yarım limonun suyu
1 çay kaşığı tozşeker yahut 2 küp şeker
Tuz
Üzeri için :
4 kısım maydanoz
Barbunya Pilaki Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanı küp halinde doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
Sarımsağı rendeleyip soğana karıştırın.
Salça ek edip 2 dakika kavurun.
Patatesleri küp, havuçları yuvarlak biçimde doğrayın ve barbunyalarla birlikte tencereye ekleyin.
Tuz, şeker ve limon suyunu ek edin.
Sıcak su ekleyin ve tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte yumuşayıp suyunu çekinceye kadar pişirin.
Ocaktan alıp 15 dakika dinlendirdikten sonra servis tabağına aktarın.
Üzerini ince kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis yapın.
Barbunya Pilaki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
500 gram ayıklanmış barbunya
1 çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı sıcak su
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı salça
1 diş sarımsak
Yarım limonun suyu
1 çay kaşığı tozşeker yahut 2 küp şeker
Tuz
Üzeri için :
4 kısım maydanoz
Barbunya Pilaki Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanı küp halinde doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
Sarımsağı rendeleyip soğana karıştırın.
Salça ek edip 2 dakika kavurun.
Patatesleri küp, havuçları yuvarlak biçimde doğrayın ve barbunyalarla birlikte tencereye ekleyin.
Tuz, şeker ve limon suyunu ek edin.
Sıcak su ekleyin ve tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte yumuşayıp suyunu çekinceye kadar pişirin.
Ocaktan alıp 15 dakika dinlendirdikten sonra servis tabağına aktarın.
Üzerini ince kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis yapın.
Barbunya Pilaki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı