AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Barbunya Pilaki

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Barbunya Pilaki Tanımı İçin Gereçler
250 gram barbunya
Zeytin yağı
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet domates
1 adet küçük kapya biber
1 adet soğan
2 diş rendelenmiş sarımsak
1 tatlı kaşığı domates salçası
1/2 (yarım) tatlı kaşığı biber salçası
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet küp şeker
Üzerine için;
3 yemek kaşığı zeytin yağı
2 yemek kaşığı limon suyu
İnce kıyılmış maydanoz

Barbunya Pilaki Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Barbunyaları ayıklayıp 15 dk düdüklüde pişirin ve suyunu süzün.
Bir tavada yemeklik doğranmış soğan ve rendelenmiş sarımsağı zeytin yağı ile kavurun.
Akabinde salçayı ek edip biraz daha kavurun.
Domatesin havucun ve patatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayın, biberleri de doğrayın ve salçaların üzerine ek edip kavurmaya devam edin.
Daha sonra barbunyaları, 2 su bardağı suyu, tuz ve şekeri ekleyip kapağını kapatıp kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
Son olarak üzerine 3 yemek kaşığı zeytin yağı limon suyu ve ince doğranmış maydanoz serpiştirip yavaşça karıştırıp 30 dakika kadar dinlendirip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Barbunya Pilaki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst