AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Barbunya Pilaki

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Barbunya Pilaki Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı kuru barbunya
Zeytinyağ
1 su bardağı konserve domates
1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası
1/2 (yarım) tatlı kaşığı biber salçası
Tuz ,karabiber

Barbunya Pilaki Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Barbunyaları 1 gece evvelden suya ıslatıyoruz.
Ertesi gün 10 dk kadar haşlayıp üzerine çıkan köpüklerini alıyoruz.
Tencereye zeytinyağı alıyoruz.
Üzerine 1 büyük uzunluk soğan ince doğruyoruz.
1 su bardağına yakın konserve domates ekliyoruz kavuruyoruz.
Üzerine 1/2 yemek kaşığı domates salçası ve 1/2 tatlı kaşığı biber salçası ekleyip kavurmaya devam edeceğiz.
Sonra haşlayıp süzdüğümüz barbunyaları ekliyoruz ve 2-3 dk kadar kısık ateşte kavuralım.
Sonra üzerine sıcak su dökelim kaynayınca altını kısalım pişirelim.
Pişme mühleti barbunyanın cinsine nazaran değişkenlik gösterebilir.
Barbunya Pilaki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst