Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Barbunya Pilaki

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Barbunya Pilaki Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı kuru barbunya
Zeytinyağ
1 su bardağı konserve domates
1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası
1/2 (yarım) tatlı kaşığı biber salçası
Tuz ,karabiber

Barbunya Pilaki Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Barbunyaları 1 gece evvelden suya ıslatıyoruz.
Ertesi gün 10 dk kadar haşlayıp üzerine çıkan köpüklerini alıyoruz.
Tencereye zeytinyağı alıyoruz.
Üzerine 1 büyük uzunluk soğan ince doğruyoruz.
1 su bardağına yakın konserve domates ekliyoruz kavuruyoruz.
Üzerine 1/2 yemek kaşığı domates salçası ve 1/2 tatlı kaşığı biber salçası ekleyip kavurmaya devam edeceğiz.
Sonra haşlayıp süzdüğümüz barbunyaları ekliyoruz ve 2-3 dk kadar kısık ateşte kavuralım.
Sonra üzerine sıcak su dökelim kaynayınca altını kısalım pişirelim.
Pişme mühleti barbunyanın cinsine nazaran değişkenlik gösterebilir.
Barbunya Pilaki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst