- Konu Yazar
- #1
Barbunya Pilaki Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı kuru barbunya
Zeytinyağ
1 su bardağı konserve domates
1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası
1/2 (yarım) tatlı kaşığı biber salçası
Tuz ,karabiber
Barbunya Pilaki Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Barbunyaları 1 gece evvelden suya ıslatıyoruz.
Ertesi gün 10 dk kadar haşlayıp üzerine çıkan köpüklerini alıyoruz.
Tencereye zeytinyağı alıyoruz.
Üzerine 1 büyük uzunluk soğan ince doğruyoruz.
1 su bardağına yakın konserve domates ekliyoruz kavuruyoruz.
Üzerine 1/2 yemek kaşığı domates salçası ve 1/2 tatlı kaşığı biber salçası ekleyip kavurmaya devam edeceğiz.
Sonra haşlayıp süzdüğümüz barbunyaları ekliyoruz ve 2-3 dk kadar kısık ateşte kavuralım.
Sonra üzerine sıcak su dökelim kaynayınca altını kısalım pişirelim.
Pişme mühleti barbunyanın cinsine nazaran değişkenlik gösterebilir.
Barbunya Pilaki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı kuru barbunya
Zeytinyağ
1 su bardağı konserve domates
1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası
1/2 (yarım) tatlı kaşığı biber salçası
Tuz ,karabiber
Barbunya Pilaki Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Barbunyaları 1 gece evvelden suya ıslatıyoruz.
Ertesi gün 10 dk kadar haşlayıp üzerine çıkan köpüklerini alıyoruz.
Tencereye zeytinyağı alıyoruz.
Üzerine 1 büyük uzunluk soğan ince doğruyoruz.
1 su bardağına yakın konserve domates ekliyoruz kavuruyoruz.
Üzerine 1/2 yemek kaşığı domates salçası ve 1/2 tatlı kaşığı biber salçası ekleyip kavurmaya devam edeceğiz.
Sonra haşlayıp süzdüğümüz barbunyaları ekliyoruz ve 2-3 dk kadar kısık ateşte kavuralım.
Sonra üzerine sıcak su dökelim kaynayınca altını kısalım pişirelim.
Pişme mühleti barbunyanın cinsine nazaran değişkenlik gösterebilir.
Barbunya Pilaki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı