AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Barbunya pilaki nasıl yapılır?

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Zeytinyağlı Barbunya pilaki nasıl yapılır? Barbunya pilaki tarifi resimli yapılışı


Malzemeler
1 kg taze barbunya
2 orta boy soğan
23 diş sarımsak
2 orta boy havuc
1 orta boy patates
34 tane sivribiber
6 tane orta boy domates
½ demet maydanoz
1 limon
1 su bardağı zeytinyağı
4 su bardağı su
Tuz,Şeker
Barbunya Pilaki



Yapılışı

Barbunyayı ayıklayın ve 4 su bardağı suda 20 dakika kadar haşlayıp, suzun Suzme suyundan 1,5 su bardağı alın Limonu sıkıp bir kenara koyun

Yağı kızdırın, ince kıyılmış soğanı iyice kavurun Kup şeklinde doğranmış patates, doğranmış sivribiber ve havucu ekleyin Sebzeleri hafif kavurun

Tencereye haşlanmış barbunya, rende domates, su, limon, tuz ve şekeri ekleyin Yirmi dakika pişirin Soğuduktan sonra uzerine ince kıyılmış maydanozu serpiştirin
 
Geri
Üst