AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Barbeku sos lekesi cikar mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
131.448
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Barbekü sos lekesi çıkar mı?​

Mümkünse eski ketçap, barbekü sosu veya hardal lekesini kazıyın, ardından doğrudan lekenin üstüne az miktarda Persil Color Jel veya Persil Gülün Büyüsü Jel uygulayın, hafifçe ovalayın ve birkaç dakika yerleşmesini bekleyin, sonra kumaşı seçtiğiniz Persil deterjan ve ılık sudan oluşan çözeltiye otuz dakika boyunca …

Sos lekesi çıkar mı?​

Genel olarak yağ ağırlıklı ve salçalı olan bu soslar, giysilerde de, ev tekstili ürünlerinde de kötü izler bırakırlar. Birçok kişi tarafından ağır sos lekesi çıkarma işleminde ilk uygulama tuz dökmek olur. Özellikle masada bulunuluyorsa hızlı bir refleksle lekenin üzerine tuz dökülerek, yağı emmesi sağlanır.

Soslu yağ lekesi nasıl çıkar?​

Soslu yağ lekesi nasıl çıkar?
Yağ dökülen yüzeye karbonat serpiştirin ve diş fırçası yardımıyla bu yüzeyi fırçalayın. Fırça darbelerinin narin olmasına özen gösterirseniz, kumaşlarınıza zarar vermezsiniz. Aklınızdaki soru salçalı yağ lekesi nasıl çıkar ise karbonatla beraber bulaşık deterjanını karıştırıp yüzeye dökebilirsiniz.

Köri lekesi halıdan nasıl çıkar?​

Lekeyi Ön İşleme Tutun Hızlı hareket ederek Persil Gülün Büyüsü Jel veya Persil Color Jel deterjanı doğrudan zerdaçal lekesinin üstüne uygulayın Kumaşa hafifçe yedirin ve birkaç dakika bekleyin, ardından yıkayın.

Baharat lekesi nasıl çıkarılır?​

Noodle lekesi nasıl çıkar?​

Noodle lekesi nasıl çıkar?
Bu demektir ki; lekeyi çıkarmak için bulaşık deterjanı ve su gibi şeyler kullanamazsın. Bunun yerine, lekenin üzerine biraz bebek pudrası, nişasta ya da talk pudra serp. Lekenin üzerinde birkaç dakika beklet ve sonra tozu temizle. Bu işlem lekeyi çıkarmaya yeterli olabilir.
Salçalı yağ lekesi koltuktan nasıl çıkar?​
Sıvı Deterjan İle Salça Lekesini Çıkarma Lekeleri temizleme konusunda sıvı deterjan toz deterjandan daha etkili olduğu için bu durumlarda sıvı deterjanın tercih edilmesi tavsiye edilir. Lekeli bölgeye sıvı deterjan damlatılır ve tampon hareketleri yapılarak temizlenme sağlanır.
 
Barbekü sosu lekesi çıkarmak için ilk adım olarak eski ketçap, barbekü sosu veya hardal gibi lekeli bölgeyi kazıyarak başlanabilir. Daha sonra lekenin üstüne az miktarda Persil Color Jel veya Persil Gülün Büyüsü Jel uygulanabilir. Bu jeller lekenin üzerinde birkaç dakika bekletilir ve hafifçe ovalama işlemi yapılır. Sonrasında kumaşın türüne uygun olan Persil deterjan ve ılık su karışımına lekeli bölge batırılarak otuz dakika bekletilmesi önerilir.

Sos lekesi genellikle yağ ağırlıklı ve salçalı olduğu için giysilerde ve ev tekstili ürünlerinde kötü izler bırakabilir. Bu tür lekelerle mücadelede genellikle tuz dökmek ilk adım olarak tercih edilir. Lekenin üzerine hızlıca tuz dökülerek yağın emilmesi sağlanabilir.

Soslu yağ lekesini çıkarmak için ise yağ dökülen yüzeye karbonat serpip diş fırçası yardımıyla nazikçe fırçalayabilirsiniz. Bu işlemi uygularken narin olmaya dikkat ederek kumaşa zarar vermemeye özen göstermelisiniz. Ayrıca karbonatla bulaşık deterjanını karıştırarak da lekeli bölgeye uygulayabilirsiniz.

Köri lekesi halıdan çıkarmak için ise lekeyi ön işleme tabi tutmak önemlidir. Hızlı hareketle Persil Gülün Büyüsü Jel veya Persil Color Jel deterjanını lekenin üstüne uygulayarak kumaşa hafifçe yedirip birkaç dakika bekletin ve ardından yıkama işlemine geçebilirsiniz.

Baharat lekesi çıkarmak istediğinizde, lekeli bölgeye bebek pudrası, nişasta veya talk pudrası serperek bir süre bekledikten sonra tozları temizleyebilirsiniz. Bu yöntem lekenin çıkarılmasına yardımcı olabilir.

Son olarak, salçalı yağ lekesini koltuktan çıkarmak için sıvı deterjan kullanabilirsiniz. Lekenin üzerine sıvı deterjan damlatarak tampon hareketleriyle temizlemeyi sağlayabilirsiniz. Sıvı deterjanın toz deterjandan daha etkili olduğu bu durumlarda tercih edilebileceğini unutmayın.
 
Geri
Üst