- Konu Yazar
- #1
Banyoda ki nemi nasıl giderilir?
1 ölçek suya 3 ölçek karbonat ekleyip iyice karıştırın. Küflenmiş bölgeyi nemli bir mikrofiber bez veya bulaşık teliyle güzelce ovun. Sirke ve karbonat dışında evlerimizden hiç eksik etmediğimiz çamaşır suyunu da küfleri gidermek için kullanabilirsiniz.Banyo tavanı küflenmesi nasıl önlenir?
Banyo tavanındaki küfü engellemek için üst kattan gelen suyun engellenmesi gerekir. Bunun içinde banyonun fayans aralarına yeniden derz dolgu yapılması gerekir. Çok fazla bir maliyete sebep olmayan derz dolgusu ile alt katın tavanda küf oluşması engellenmiş olur.Tavan küflenmesi neden olur?
Tavan küflenmesi neden olur?Evde neden küf oluşur? Tavanların ve duvar yüzeylerinin nemli kalması, farklı noktalardaki tesisatlardan gelebilen sızıntılar, yalıtım eksiklikleri gibi sebeplerle meydana gelebildiği gibi ortamdaki sıcaklık değişimleri nedeniyle duvarların terleme yapması sonucunda küf sorunu ortaya çıkabilir.
Banyo neden nem kokar?
Temizlik sonrası yeterince kurutulmamış olan temizlik bezlerinin uzun süre ıslak kalması, kötü kokmaya başlaması ile birlikte banyolarında kötü kokmaya başlamasına neden olabilir. Temizlenen yerlerinde bolca durulanması ve gerektiğinde kurulanması, banyo temizliğinde dikkat edilmesi gerekenler arasındadır.Banyo tavanında küf nasıl çıkar?
Bunun için küflü bölgeye bir miktar çamaşır suyu katkılı Cif Sprey Ultra Hijyen sıkın. 15 dakika kadar bekledikten sonra bir bez yardımı ile küflü bölgeyi silin. Bu işlemi 2 kez uygulayın. Ardından kuru bir bezle bölgeyi kurulayın ve havalandırmayı ihmal etmeyin.Tavanda oluşan küf nasıl giderilir?
Tavanda oluşan küf nasıl giderilir?Duvar ya da tavanda küf oluşumunun olduğu bölgeyi kuru bir bezle nem ve küf tamamen temizlenene kadar silin ve daha sonra bu bölgeyi zımpara ile kazıyın. Zımparalama işleminin ardından çamaşır suyu döktüğünüz ıslak bir bezle duvarı silin. Çamaşır suyu duvardaki tüm küf mantarlarının ölmesini sağlayacaktır.