AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Bankaya yatan paranin ne kadari devlet guvencesinde?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Bankaya yatan paranın ne kadarı devlet güvencesinde?​

Tasarruf mevduatı hesaplarının anaparaları ile bu hesaplara ilişkin faiz reeskontları toplamının, Katılma hesapları birim hesap değerleri ve özel cari hesapların, 150 bin TL’ye (yüz elli bin TL) kadar olan kısmı sigorta kapsamındadır.
Bankalarda ne kadar para devlet garantisinde?
Bir gerçek kişinin bir mevduat bankasında aynı veya farklı şubelerinde birden fazla mevduat hesabı bulunması halinde o gerçek kişiye ait tüm mevduat hesapları toplamının 150 bin TL’ye kadar olan kısmı sigorta kapsamındadır.
Banka cetveli nedir?
Bir bankada hesabı olanlara verilen, yatırılan ve çekilen paraların yazılmasına yarayan defter. Bankalarca cari hesap sahiplerine verilen, hesap hareketlerinin kaydedildiği küçük defter.

Vadeli mevduatın ne kadarı devlet garantisinde?​

Değişikliğe göre, mudilerin bankada olan 150 bin liraya kadar mevduatı devlet güvencesi altına alındı. Daha önce 100 bin lira olarak uygulanıyordu. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu önemli değişikliğe imza attı. Bugün yapılan değişiklikle birlikte 100 bin lira olan tutar 150 bin liraya yükseltildi.
Altın hesabında devlet garantisi var mı?
Minimum işlem tutarı 0,01 gramdır. Vadesiz Altın Mevduat Hesabınızdaki birikiminiz 150.000 TL karşılığına kadar Devlet Güvencesi altındadır.
Devlete ait bankalar hangileri?
Devlet Bankaları Hangileridir 2021 En Güncel Liste
Bankaların Muhasebe Uygulamalarına ve Belgelerin Saklanmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 5. maddesine göre; bankların düzenleyeceği temel finansal tablolar; Bilanço (Bilanço dışı hesaplarla birlikte) ▪ Gelir Tablosu ▪ Öz Kaynak Değişim Tablosu ▪ Nakit Akım Tablosu ▪ Kâr Dağıtım Tablosundan oluşur.
 
Geri
Üst