AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bankalarin denetlenmesinde konsolide denetimin anlami nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Bankaların denetlenmesinde konsolide denetimin anlamı nedir?​

Yukarıdaki açıklamalarımızda da yer vermiş olduğumuz konsolide denetim, bankaların finansal durumlarının içinde oldukları bütün ile birlikte denetlenmesidir. Bu bütüne hakim ortaklık ve bağlı ortaklıklar ile ortaklıklar topluluğu işletmeleri, yurt içi ve yurt dışı şubeleri dahildir.
Konsolide hesap ne demek?
Konsolide Finansal Tablolar Başka bir deyişle, aralarında sermaye ilişkisi olan firmaların aynı tarih veya döneme ait bilanço kalemlerinin ve ilgili kayıtların bir araya gelmesiyle oluşturulan bilanço, konsolide bilançodur.
Konsolide finansal tablo ne demek?
Konsolide finansal tablolar: Bir grubun finansal tablolarının tek bir işletme gibi sunulduğu finansal tablolarıdır.

Bankaların tabi oldukları temel denetim türleri nelerdir?​

Bunlar: 1-İç Kontrol Sistemi (m. 30), 2-Risk Yönetimi Sistemi (m. 31)ve 3-İç Denetim Sistemidir (m. 32). Bu üç sistemin banka tarafından kurulması zorunludur.
Bankalarda iç denetimin temel amacı nedir?
İç denetimin performansa ilişkin amaçları, banka kaynaklarının etkin ve verimli olarak kullanılması ve olası zararların önlenmesidir.
Etkin Bankacılık Denetimi nedir?
Bu ilkeye göre: Etkin bir bankacılık denetim sistemi; denetim otoritelerinin, esaslı bir banka ve bankacılık grupları faaliyetleri anlayışı ile birlikte güvenlik ve sağlamlığa ve bankacılık sisteminin istikrarı üzerine odaklanarak bir bütün olarak bankacılık sistemi faaliyetleri anlayışı geliştirmesi ve bu anlayışın …

Konsolide etmek ne anlama gelir?​

Konsolide etmek ne anlama gelir? Birbirine benzeyen ayrı şeylerin birleştirilmesi, birlemek. Konsolide rapor. Aralarında sermaye ilişkisi bulunan firmaların muhasebe tablolarının, borç ve alacak işlemlerinin birbirlerine mahsup edilmek suretiyle birleştirilerek ortak bir mali tablo ortaya çıkarma işlemidir.
Konsolide hisse ne demek?
Öz Sermaye: Ters bir hisse senedi bölünmesi olarak da tanımlanan konsolidasyon, şirketlerde ödenmemiş hisse sayısının azalması noktasında işlem sağlar. Düşük değerli hisseleri daha yüksek değerli bir payda birleştirmesi işlemidir.
Konsolide veri ne demek?
Aralarında sermaye ilişkisi bulunan firmaların muhasebe tablolarının, borç ve alacak işlemlerinin birbirlerine mahsup edilmek suretiyle birleştirilerek ortak bir mali tablo ortaya çıkarma işlemidir.

Tıpta konsolide etmek ne demek?​

Konsolidasyon; distal hava yolları ve alveollerde hava yerini sıvı, ödem, kan, hücreler almasıdır.Konsolidasyon gölge koyuluğu şeklindedir.Parankimde artmış yoğunluk, havayollarında düşük yoğunluk( hava bronkogramı) izlenebilir. Konsolide alanda bronkovasküler yapılar görülemez. Volüm kaybı yoktur.
Banka işletmesinin denetiminin temel amaçları nelerdir?
Bankacılıkta gözetim ve denetim işlevinin temel amacı mali sistemde istikrarı ve güveni temin etmek ve böylece ödünç alan ve ödünç verenlerin maruz kalacakları riskleri en aza indirmektir.
Kredilerin Ana türleri nelerdir?
Kredi türleri

Geri