AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Banka kartimi kaybettim ne yapmaliyim?

Editör

Yeni Üye

Banka kartımı kaybettim ne yapmalıyım?​

Müşteri hizmetlerini aradığınızda öncelikle “kayıp-çalıntı için x’e basın” gibi bir ifade duyarsınız ve müşteri temsilcisine bağlanarak, hemen kartınızı iptal ettirebilirsiniz. Kartın kaybolduğunu fark ettiğiniz anda bankayı aramalısınız.

Kayıp kredi kartı nasıl bulunur?​

Kredi kartım kaybolursa ne yapmalıyım?
- Kredi kartınız kaybolursa vakit geçirmeden bankanızın telefon bankacılığı numarasını aramalı ve kayıp bildirimi yapmalısınız.
- Tüm bankaların kredi kart kayıp/çalıntı durumlarında size yardım edecek ayrı bir ekibi bulunur.

Iş bankası kredi kartı kayboldu ne yapmalıyım?​

Iş bankası kredi kartı kayboldu ne yapmalıyım?
Kartınızın kaybolması veya çalınması durumunda, kayıp/çalıntı bildiriminizi en yakın İş Bankası Şubesine başvurarak ya da 0850 724 0 724 numaralı Telefon Şubemizi arayarak yapabilirsiniz.

Yapı Kredi banka kartımı kaybettim ne yapmalıyım?​

Kartınızın çalınması ya da kaybolması durumunda kartınızı kapattırmak için zaman yitirmeden 444 0 444/0850 222 0 444’ten 0’ı tuşlayarak Kayıp/Çalıntı Hattı’na haber verin.

Otobüs kartımı kaybettim ne yapmalıyım?​

Kartınız kaybolduğunda kayıp bildirimi yapmanız ve katınızı kapattırmanız gerekmektedir. ALO 153’ü arayarak kayıp bildiriminiz yapmanız gerekmektedir. İstanbulkart kaybolduğunda kart kapatma talebinde bulunmamanız halinde, kartınızı bir başkası kullanabilir.

Bursluluk kartım kayboldu ne yapmalıyım?​

Bursluluk kartım kayboldu ne yapmalıyım?
Kayıp, çalıntı gibi istenmeyen bir durum yaşandığında 0850 258 00 00 Müşteri İletişim Merkezi’ni arayarak, İnternet Şube veya Mobil Şubeden eski kartını kapatarak yenisini talep edebilirsin. Yeni Bankkart Genç’in kısa sürede sana en yakın Şubemize gönderilecektir.
Kredi kartımı kaybettim ne yapmalıyım?​
Mümkünse, bulunduğunuz ATM’den ayrılmadan önce kendi cep telefonunuzdan 444 0 444/0850 222 0 444’ten 0’ı tuşlayarak Kayıp/Çalıntı Hattı’nı arayarak kartınızı iptal ettirin. Yeni kartınız en kısa sürede adresinize ulaştırılacaktır.
Ziraat Bankası hesap kartımı kaybettim ne yapmalıyım?​
Bankkart’ım çalındı/kayboldu ne yapmalıyım? En kısa sürede 444 00 00 – 0850 220 00 00 Müşteri İletişim Merkezi’ni arayarak bilgi vermeniz gerekmektedir. Kartınızın çalındığını/kaybolduğunu haber vermeniz durumunda kartınız iptal edilecek ve talep etmeniz halinde yenisi adresinize gönderilecektir.

Iş bankası kredi kartım kırıldı ne yapmalıyım?​

Iş bankası kredi kartım kırıldı ne yapmalıyım?
Müşteri hizmetlerini arayabilirsiniz: Kredi kartı konusunda hizmet aldığınız bankanın şubesine giderek ya da müşteri hizmetlerini arayarak “kartım kırıldı” şeklinde konuşmanız yeterli olacaktır. Bu ifadeleriniz sonrasında sizlere birkaç güvenlik sorusu sorulacak ve başvurunuz alınacaktır.

Banka kartınızı kaybettiğinizde, hemen aksiyon almanız önemlidir. İşte banka kartınızı kaybettiğinizde yapmanız gereken adımlar:

1. **Bankanızı Arayın:** Kartınızı kaybettiğiniz anda bankanızın müşteri hizmetlerini arayarak kartınızı hemen iptal ettirin. Genellikle "Kayıp-Çalıntı" seçeneğini seçerek müşteri temsilcisine bağlanabilirsiniz.

2. **Kartı İptal Ettirin:** Kartınızı iptal ettirmeniz, kötü niyetli kişilerin kartınızı kullanmasını engelleyecektir. Yeni bir kart talep etmek de bu aşamada önemlidir.

3. **Yeni Kart Talep Edin:** Kartınızı iptal ettirdikten sonra bankanızdan yeni bir kart talep edin. Genellikle yeni kartınızın size ulaştırılması birkaç iş gününü alabilir.

4. **Hesap Hareketlerinizi Kontrol Edin:** Kartınızı kaybetmeden önce son işlemlerinizi ve bakiyenizi kontrol edin. Eğer şüpheli bir işlem fark ederseniz, bankanıza bildirin.

5. **Kartınızı Yeniden Aktive Ettirin:** Yeni kartınızı aldıktan sonra bankanıza giderek ya da bankanızın internet şubesinden ya da mobil uygulamasından kartınızı yeniden aktive ettirin.

6. **Kişisel Bilgilerinizi Koruyun:** Kartınızı kaybettiyseniz, kişisel bilgilerinizin kötüye kullanılmasını engellemek için dikkatli olun ve bankanızın önerdiği güvenlik adımlarını takip edin.

Kısacası, banka kartınızı kaybettiğinizde hemen bankanızı arayarak kartınızı iptal ettirin ve yeni bir kart talep edin. Ayrıca, hesabınızı ve kişisel bilgilerinizi korumak için gerekli önlemleri almayı unutmayın.

Geri