Banka hesap kayitlari ne kadar sure saklanir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Banka hesap kayıtları ne kadar süre saklanır?​

4.1 Banka, Bankacılık Kanunu ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ve Sermaye Piyasası düzenlemeleri çerçevesinde denetimlerinde istenecek her türlü bilgi ve belgeyi vermek, e incelemeye hazır tutmak zorunda olup, bankacılık islemleri ile ilgili tüm bilgi ve belgeyi son işlem tarihinden itibaren 10 yıl boyunca …
Kapatılmayan banka hesapları ne olacak?
Bankalardaki kullanılmayan hesaplarını kapatmayan müşterilerinden ise hesap işletim ücreti kesecek. Bu ücret bankadan bankaya değişse de aylık 3 TL’den başlıyor. Ancak uzun süre kapatılmayan hesaplarda hem faiz hem de haciz riski bulunuyor.

Dekont kaç yıl saklanır?​

VIII. 5411 sayılı Kanunun bu maddesinde 4389 sayılı Kanunun 13 üncü maddesinin 5 inci fıkrasındaki düzenleme esas alınmıştır.4389 sayılı Kanunda bankaların belge saklama süresine ilişkin bir süre öngörülmemiş iken, TTK 68 maddede öngörülen 10 yıllık saklama süresine bu kez maddede açıkça yer verilmiştir.
Bir bankalar nasıl kaydi para yaratır?
Kaydi para bankalardan kredi çekilmesi ile yaratılabilmektedir. Bir kişi kredi çektiği zaman hesap bakiyesinde artış meydana gelecektir. Bu para ile araba aldığını varsayarsak o zaman para bir hesaptan başka bir hesaba akacaktır. Burada banka kredi vererek kaydi para yaratmış olur.
Buna göre, hareketsiz olarak kabul edilen vadesiz mevduat hesapları, kredi kartları ve özel cari hesaplar kapatılacak. Bu hesapların tespiti yapıldıktan sonra müşterilere 1 ay içinde haber verilecek. Ancak bankaların haber verme gibi bir yükümlülüğü de bulunmuyor.
Vadesiz hesaptan hesap işletim ücreti alınır mı?
Bazı vadesiz mevduat hesaplarından hesap işletim ücreti alınmaz. Bunlar; Maaş anlaşması kapsamında banka müşterilerinin maaşlarının yattığı vadesiz hesaplar. Bazı bankalar için öğrenci olan, 25 yaşında ve daha küçük müşterilere ait olan hesaplar.

Geri