Bamya pisirmenin puf noktalari nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
253.159
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Bamya pişirmenin püf noktaları nelerdir?​

Bamyanın üst kısımları çok fazla derine girmeden bir bıçak ve ya açacak yardımıyla soyarak temizleyin. Bamyalarınızı bölmeyin. Özellikle küçük küçük böldüğünüz bamyalar pişerken çok kolay salyalanır ve lezzetlerini kaybederler. Bu nedenle önerimiz bölmeden, ikiye kesmeden pişirmenizden yana.

Bamya mevsimi ne zaman biter?​

Bamyanın mevsimi Haziran ayı ortalarından yaz sonuna kadar olan dönemdir. Bu zaman diliminde derin dondurucunuzda bamya stoklayıp, dilediğiniz zaman tüketebilirsiniz.
Bamyanın çabuk pişmesi için ne yapmalı?
Bamyalar ve limon suyu haricindeki tüm malzemeyi tencereye alın ve orta ateşte 2-3 dakika kavurun. Bamyayı ve limon suyunu ekleyerek hafifçe karıştırın ve kapağı kapalı olarak 7-8 dakika pişmeye bırakın. Bu süre sonunda bamyanın hizasında su ekleyin ve hafifçe karıştırarak pişmeye bırakın.
Bamya hangi mevsimin sebzesi?
Hangi meyve, sebze hangi mevsimde yenir?

Dondurulmuş bamya yemeği nasıl yapılır?​

Bamya Yemeği (Dondurulmuş Bamya İle) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce bamyayı yıkıyorum.
- Suyunu süzüyorum.
- Bir adet limonun suyunu bamyaların üzerine sıkıyorum.
- Diğer malzemeleri pişirene kadar bir kenarda bekletiyorum.
- Tencerede sıvı yağında yemeklik doğranmış kuru soğanları pembeleşene kadar pişiriyorum.

Bamya dikeni nasıl temizlenir?​

Bu noktada da işin içine limon giriyor. Dilerseniz bamyaların sap kısımlarını koni şeklinde kestikten sonra bir kabın içine temiz su ve çeyrek ya da yarım limonun suyunu ilave edin ve bu karışıma bamyaları koyun. Yaklaşık 5 dakika bamyaları bu şekilde limonlu suyun içinde bekletin.
 
Geri
Üst