Bamya ne kadar surede piser?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
252.227
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Bamya ne kadar sürede pişer?​

Sıcak su ve tuz ekledikten sonra, tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin. Bamyalar yumuşamaya başlayınca, limon suyu ve toz şekeri de ekleyin. 5 dakika daha pişirdikten sonra, ateşten alın ve soğumaya bırakın. Bamyayı yanına çok yakışan pirinç pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz.
Bamya yemeğine limon ne zaman sıkılır?
Bamyalar pişmeden önce içerisine eklediğiniz limon suyu bamyaların salyalaşmasını engelleyecektir. Daha sonra bamyaların üzerine kapatacak kadar suyu ve tuzu ilave ettikten sonra tencerenizin kapağını kapatıp pişirme işlemine geçebilirsiniz.

Bamya kesilir mi?​

Bamya temizlenmeden önce mutlaka iyice yıkanmalıdır. Özellikle bu yıkanan bamyaların fazla suyu da süzülmelidir. Bamyaların tepesi de bıçakla koni biçiminde kesilmelidir. Bunun yanı sıra bamya ayıklanırken tepesindeki sert yer tamamen kesilmemelidir.
Bamya pişirmenin püf noktaları nelerdir?
Bamyanın üst kısımları çok fazla derine girmeden bir bıçak ve ya açacak yardımıyla soyarak temizleyin. Bamyalarınızı bölmeyin. Özellikle küçük küçük böldüğünüz bamyalar pişerken çok kolay salyalanır ve lezzetlerini kaybederler. Bu nedenle önerimiz bölmeden, ikiye kesmeden pişirmenizden yana.
Kuru bamya haşlanarak dizili olduğu ip üzerinden çıkartılır ve etli veya etsiz olarak, düdüklüde pişirilir. Düdüklüde kuru bamya yemeği, en düşük ocak ısısında 15 dakikada pişer. Bu yemeğin su ölçüsünü her yemekte olduğu gibi, 200 ml. hacminde su bardağı ile ölçtüm.
Yaş bamya yemeği nasıl yapılır?
Bamyaların hizasına gelecek şekilde sıcak su dökün. Hafifçe karıştırıp, 20-25 dakika kadar pişmeye bırakın. Zeytinyağlı taze bamya yemeği piştikten sonra ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Daha sonra limon dilimleri ile süsleyerek, servis edebilirsiniz.

Bamyaya neden limon sıkılır?​

❗Limon lezzet katmakla birlikte bamyanın içindeki salgının önlenmesi için gereklidir.
Bamya çorbasına limon sıkılır mı?
Mevlana şehri Konya’nın en sevilen yemeklerinden biri olan etli bamya çorbası, düğünlerin ve özel günlerin vazgeçilmezidir. İpe dizilerek kurutulmuş çiçek bamyalar ve küçük kuşbaşı doğranmış dana eti, limon suyuyla birlikte çorbaya asıl lezzetini verir.

Bamya nasıl kesilir?​

- Adım. Baş ve işaret parmaklarınızın arasına bamyayı, diğer elinize de meyve bıçağını alıp bamyanın uzun baş kısmından aşağı doğru hafif eğimli olacak şekilde yarım bir kesik atın.
- Adım. Bamyanın baş kısmından alta inen açık renkli bölüme doğru çember şeklinde bıçağı döndürün.
- Adım.
- Adım.
Bamyanın başı neden kesilir?
Bu ayıklama işlemi bamyanın iç kısmında salyalanmaya neden olan maddelerin içeride kalmasını sağlayacak, açılıp yırtılmayan bamya, salyalanmadan güzelce pişecektir.
Bamyalar ve limon suyu haricindeki tüm malzemeyi tencereye alın ve orta ateşte 2-3 dakika kavurun. Bamyayı ve limon suyunu ekleyerek hafifçe karıştırın ve kapağı kapalı olarak 7-8 dakika pişmeye bırakın. Bu süre sonunda bamyanın hizasında su ekleyin ve hafifçe karıştırarak pişmeye bırakın.
Bamya Sümüklenmesin diye ne yapmalı?
Bu noktada da işin içine limon giriyor. Dilerseniz bamyaların sap kısımlarını koni şeklinde kestikten sonra bir kabın içine temiz su ve çeyrek ya da yarım limonun suyunu ilave edin ve bu karışıma bamyaları koyun. Yaklaşık 5 dakika bamyaları bu şekilde limonlu suyun içinde bekletin.

Etli kuru bamya kaç dakikada pişer?​

Etler kuşbaşı doğranıp suyunu salıp çekene kadar kavrulacak. Biberler doğranıp eklenip baharatları katılacak. 1’er yemek kaşığı salçalar eklenip hafif karıştırılıp bamya eklenecek. 1 litre kadar su ve nar ekşisi ilave edilip kaynayana kadar harlı ateşte, sonra orta ateşte 35-40 dakika pişirilecek.
Küçük kuru bamya nasıl pişirilir?
100 gr kuru bamyaları elinizle ovuşturarak ipinden çıkarın ve yıkayın. Yıkadığınız kuru bamyaları tencereye koyup, üzerini geçecek kadar su dökün. Ardından 2 yemek kaşığı limon suyu ekleyip, bamyalar yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra haşlanan bamyaların suyunu süzün.

Sümüksüz bamya nasıl yapılır?​

Büyük bir domatesi kesip tencerenin altına diziyoruz, zeytinyağ ve baharatları ekliyoruz, şimdi bamyaları diziyoruz, evet diziyoruz, üşünmeden yavaş yavaş diziyoruz, dizim işi bitince üzerine domates ya da ev salçasıyla bamyalar gözükmeyecek şekilde kapatıyoruz, büyük su bardağı ya da standart su bardakların iki bardak …
 
Geri
Üst