SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Bamya Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
100 gram çiçek bamya ( küçük )
200 gram kuzu kuşbaşı küçücük doğranmış
100 gram çok küçük doğranmış kuyruk yağı
1 büyükçe soğan ince doğrayın
1 yemek kaşığı un (silme)
1 yemek kaşığı salça
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Yarım limonun suyu
1′ er çay kaşığı pul biber, karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
7 su bardağı su
Bamya Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce bamyanızı bir tel süzgece sürterek diken ve yapraklarını temizleyelim kaynayan suyun içine atıp altını kısıp bamyalar yumuşayıncaya dek haşlayalım. Bir kenarda bizi beklesin
Kuyruk yağını tenceremize alıp altını yeterlice kısalım. Ortada bir karıştırarak yeterlice erimesini sağlayalım. Pembeleşince kuşbaşı etimizi ekleyelim, et kavrulup suyunu çekince incecik doğranan soğanı ekleyip birlikte kavurmaya devam edelim.
Soğanlar yumuşayınca salça, tuz, biberleri ekleyip bir iki çevirelim. Sıcak suyunu ekleyelim.
Diğer tarafta unu biraz suyla çırpıp onu da ekleyelim, altını kısıp 15 dakika kaynatalım bamyaları ve yarım limon suyunu ekleyip kısık ateşte 20 dakika daha pişirelim.
Altını söndürelim çorbamız hazır.
Suyu az gelip çok koyu olursa biraz kaynar su ekleyip kıvamını açalım yerken limon sıkabilirsiniz çok hoş olur.
Bamya Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
100 gram çiçek bamya ( küçük )
200 gram kuzu kuşbaşı küçücük doğranmış
100 gram çok küçük doğranmış kuyruk yağı
1 büyükçe soğan ince doğrayın
1 yemek kaşığı un (silme)
1 yemek kaşığı salça
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Yarım limonun suyu
1′ er çay kaşığı pul biber, karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
7 su bardağı su
Bamya Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce bamyanızı bir tel süzgece sürterek diken ve yapraklarını temizleyelim kaynayan suyun içine atıp altını kısıp bamyalar yumuşayıncaya dek haşlayalım. Bir kenarda bizi beklesin
Kuyruk yağını tenceremize alıp altını yeterlice kısalım. Ortada bir karıştırarak yeterlice erimesini sağlayalım. Pembeleşince kuşbaşı etimizi ekleyelim, et kavrulup suyunu çekince incecik doğranan soğanı ekleyip birlikte kavurmaya devam edelim.
Soğanlar yumuşayınca salça, tuz, biberleri ekleyip bir iki çevirelim. Sıcak suyunu ekleyelim.
Diğer tarafta unu biraz suyla çırpıp onu da ekleyelim, altını kısıp 15 dakika kaynatalım bamyaları ve yarım limon suyunu ekleyip kısık ateşte 20 dakika daha pişirelim.
Altını söndürelim çorbamız hazır.
Suyu az gelip çok koyu olursa biraz kaynar su ekleyip kıvamını açalım yerken limon sıkabilirsiniz çok hoş olur.
Bamya Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı